promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos milliókért cserébe repülhetnek földöntúli luxusban a kutyák az első ebbarát légitársaság járatain
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csütörtökön indították útnak a beszédes nevű Bark Air első járatát, mely komoly segítség lehet azoknak a gazdiknak, akik különleges körülményeket szeretnének biztosítani kutyáik számára egy hosszú repülőút során.

A Bark honlapja szerint az első, New Yorkból Los Angelesbe tartó járatukra minden jegyet eladtak, amely annak fényében meglehetősen nagy eredmény, hogy egyetlen jegy több mint kétmillió forintnak megfelelő dollárba került.

A Londonba induló gépekre még drágább lesz egy ülés, átszámítva közel 3 millió forintot kóstál majd, mindenesetre a légitársaság szerint – amely egy kutyatápokat forgalmazó cég oldalhajtása – a kereslet növekedésével arányosan az árak is csökkenni fognak majd.

"Izgatottan várjuk, hogy az évek során szerzett tapasztalatainkat kamatoztatva olyan élményt teremtsünk, amely valóban a kutyáknak szól, a földtől egészen az égig"

- mondta Matt Meeker, a Bark társalapítója és vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy kezdetben New York és Los Angeles, valamint New York és London között fognak közlekedni a Bark Air gépei, hamarosan azonban további útvonalakat is felvesznek a kínálatba.

Érdekesség, hogy a fedélzeten 18 év alattiak nem tartózkodhatnak, kutyák esetében azonban nincsenek méret- vagy fajtakorlátozások. Természetesen lesz első osztályú szolgáltatás is, ahol az utastérben szabadon tartózkodó kutyáknak a jutalomfalatok mellett zajszűrő fülvédőt, valamint a gazdik által választott innivalókat is felszolgálnak majd a négylábú kedvenceknek, akikkel játszani is lehet, vagy éppen aludni egy jót.

A Bark Air indítását azzal indokolták, hogy a kutyák és gazdáik számára túl kevés alternatíva létezik a repülőgépes utazáshoz, legalábbis olyan, ahol az állatokat nem zárják kis ketrecekbe, majd a poggyásztérbe, ahol rengeteg stressz éri őket egy repülőút során. Való igaz, a Bark Air-en kívül eddig még csak egyetlen légitársaság, a brit K9 teszi lehetővé, hogy az utasok maguk mellett tudhassák háziállataikat a fedélzeten.

Forrás: CBS News

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás