promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rohamtempóban terjed az oroszországi videó, katonák helyett egy kutya a főszereplője
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vadregényes tájon, kétes társaságban bukkantak rá az eltűnt huskyra.

 

 

Már a fél világot bejárta az az oroszországi videó, ahogy megtalálták az eltűnt huskyt. A keresőcsoport még drónokat is bevetett, de sokáig hűlt helye sem volt az elkóborolt jószágnak, mígnem három medve társaságában bukkantak a nyomára. 

A videón tökéletesen látszódik, hogy a házi kedvenc remekül érzi magát a természet lágy ölében, talán jobban is akarta ezt a barátságok, mint a vadállatok.

A videó alatt egy néző meg is jegyezte, hogy a kutyának nagy szerencséje volt, hogy nem lett belőle medve ebéd.


Hazánkban is előfordulhat, hogy természetjárás közben egy medve keresztezi majd az utunkat. Ahogyan arról korábban beszámoltunk: egyre valószínűbb, hogy a Börzsöny és a Bükk környékén is kóborolnak, így nem kizárt az sem, hogy a későbbiek során a környékbeli falvakba is bemerészkednek az éhes állatok.

Mi a teendő, ha medvével találkozol?

A legfontosabb, amit szem előtt kell tartani, hogy a medve nem játék, kerülni kell, és semmilyen korú medvével nem érdemes barátkozni, ugyanis a bocsok közelében jó eséllyel ott van az édesanyjuk is, a legtöbb konfliktus pedig az anyamedvéhez köthető - hívja fel a kirándulók figyelmét a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

Tehát, ha medvék járta erdőben kirándulsz, akkor semmiképpen se térj le a kijelölt útvonalról, ne tartózkodj napnyugta és napkelte között az erdőben. Továbbá ne járj nesztelenül, hogy a medvék hallják, hogy közeledsz. Társaságban beszélgess, egyedül járva zajkeltő eszközt is használhatsz, például csengőt vagy rádiót.

Fontos az is, hogy ne használj fejhallgatót!

Ha véletlenül mégis összefutnál a medvével, de az nem vett észre, akkor lehetőleg feltűnés nélkül, halkan, az állatot szemmel tartva, hátrálva távolodj! Ha viszont észrevett, ne próbáld meg elzavarni, ne nézz a szemébe és ne fordíts neki hátat! Elfutni sem túl jó ötlet, hiszen egészen biztos, hogy az állat gyorsabb nálad.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás