promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
10 egyértelmű jel, hogy a kutyád nagyon szeret téged
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A házikedvencek sokkal kommunikatívabbak, mint gondolnánk, a farokcsóváláson túl is rengeteg módon képesek kifejezni az érzelmeiket.

Az, hogy a kutya az ember legjobb barátja, elcsépelt közhelynek számít, ám ennél sokkal mélyebb kötelék is van állat és ember között, Erről Konrad Lorenz a következőképpen írt egészen kíváló tanulmánykötetében, az Ember és kutyában:

"Az a hétköznapi tény, hogy a kutyám jobban szeret engem, mint én őt, egyszerűen letagadhatatlan, és engem mindig bizonyos szégyennel tölt el. A kutya bármikor kész életét áldozni értem.

Forrás: Profimedia

Ha engem történetesen egy oroszlán vagy tigris fenyeget, Ali, Bully, Titi, Stasi, és a többiek, ahányan csak voltak, pillanatnyi tétovázás nélkül felvették volna a kilátástalan harcot, hogy meghosszabbítsák az életemet. Hát én?"

 

Ennek ellenére sokakban mégis felvetődhet a kétely magva, hogy talán az állat szeretete nem is olyan feltételnélkül, mint gondolná, sőt, lehet hogy az állat nem is szeret annyira, csak saját érzéseinet vetítjük ki rá. Álljon hát itt 10 egyértelmű jele annak, hogy a kutyák bizony számos módon képesek kifejezni érzéseiket, szeretetüket:

  1. Szemkontaktus: Ha kutya szívesen néz szembe, az azt jelenti, hogy kényelmes és biztonságban érzi magát a jelenlétünkben.
  2. Követés: Ha a kutya mindenhová követ minket, az azt mutatja, hogy szeretné, ha biztonságban érezné magát mellettünk.

  3. Testi kontaktus: Amikor a kutya hozzánk dől vagy támaszkodik, az azt jelenti, hogy szeretnének velünk közelebb lenni.

  4. Alvás a közelünkben: Ha a kutya szívesen alszik a közeledben, az azt jelenti, hogy elfogadott és biztonságban érzi magát mellettünk.

  1. Nyalogatás: A nyalogatás a szeretet és figyelem jele, amely azt sugallja, hogy a kutya vele foglalkozzunk.

  2. Rendszeres ellenőrzés: Amikor a kutya időnként hozzánk megy, hogy ellenőrizze, minden rendben van-e, az azt mutatja, hogy fontosak vagyunk neki.

  3. Játékok odahordása: Ha a kutya játékait hozzánk viszi, az azt jelzi, hogy biztosan érzi magát mellettünk.

  4. Felhúzott szemöldök: A kutya felemelt szemöldöke boldog meglepetést vagy bizalmat jelent.

  5. Hanyatt fekvés: Ha a kutya hanyatt fekszik a közelünkben, az azt mutatja, hogy teljes mértékben megbízik bennünk.

  6. Nyugodt viselkedés: Ha a kutya nyugodtan viselkedik a jelenlétünkben, az azt jelenti, hogy jól érzi magát és biztonságban érzi magát velünk.

Forrás: Trusted Housesitters, RTL, Blue Cross

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás