promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Videóra vették egy férfi halálának pillanatát, valóban az eltávozó lelke lenne látható a felvételen?
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megmagyarázhatatlan, az a pár másodperc, egy pillanatra tűnik csak fel.

Az egyik kérdés, ami a legjobban foglalkoztatja az embereket, az az, hogy mégis mi van a halál után? Érthető, hogy ennyien érdeklődnek a kérdés iránt, hiszen ez az a kérdés, ami valóban szó szerint mindenkit érint. Sokan, sokféle dologban hisznek: van akinek a vallása határozza meg azt, hogy mit gondol a halál utáni életről, de van, aki egyszerűen abban a verzióban reménykedik, ami a leginkább megnyugtatja őt és segít abban, hogy elfogadja az egyszer elkerülhetetlen véget. Rengeteg kutatás foglalkozik azzal, hogy mi történik a halál pillanatában és az azt következő néhány másodpercben, de a szervi vizsgálatokon kívül nem sok lehetőség van ennek vizsgálatára.

Vannak akiknek sikerült visszatérniük a halálból, azonban az ő elbeszéléseikre sem lehet teljes bizonyossággal hagyatkozni, bár a beszámolókban vannak összecsengések. Volt, aki a saját testét látta kívülről, volt, aki hatalmas fényességet tapasztalt, volt, aki pedig szó szerint semmit nem látott, ez a három a leggyakoribb a halált átélt emberek megélései alapján.

A mostani videó megértéséhez azt is fontos tisztáznunk, hogy az emberi lélekkel kapcsolatban mennyi féle és fajta teória és merül fel. Hol található a lélek? Melyik szervünkben? Mi az pontosan? És hová lesz akkor, ha a testünk feladta az életet. Ennek a problematikájával foglalkozik a 21 gramm című film is, melyben azt vizsgálják meg, hogy az emberi test a halála után 21 grammal lesz könnyebb, ezt nevezték a filmben a lélek súlyának.

A mostani videó igazán különleges: egy idős, haldokló férfit vettek videóra, akiről pontosan tudták, hogy hamarosan el fog hunyni. Felesége még mellette van, fogja a kezét, majd eljön az elkerülhetetlen vég és a férfi a halálának a pillanata. Az ágy mellett ekkor egy furcsa kis fényfolt jelenik meg, amit aztán lassítva is megnézhetünk. Mit láthatunk a videón? Valóban kiszáll belőle a lélek? Vagy csak a fények furcsa játéka?

A videót ide kattintva nézheted meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás