promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A New Orleans-i kísértetkastélya kegyetlen úrnőjének szelleme kísért ebben az épületben
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az amerikai New Orleansban a Royal Street 1140. szám alatt található a horrorisztikus, kísértetjárta LaLaurie ház. Mégis mit tudunk erről a titokzatos kastélyról, és miért emlegetik úgy, mint New Orleans legkísértetjártabb helye?

Az épület a hírhedt Madame Delphine Lalaurie-ről kapta a nevét. Madam Lalurie egy jómódú család született, akit később „a kísértetház kegyetlen úrnőjeként” ismertek. Első két férje különös okok miatt halt meg, de a vérfagyasztó kegyetlenségeket valószínűleg harmadik házassága alatt követte el. Beszámolók keringtek a bántalmazásokról, amelyeket Madame Delphine rabszolgáival, sőt saját lányaival szemben is elkövetett. Nem csoda, ha később több hátborzongató esemény is történt a házban.

1834 tavaszán a LaLaurie-kastélyt felgyújtották. Ez az eset feltárta számos rabszolga szörnyű életkörülményeit, akiket éheztek és vertek.

A tüzet állítólag egy rabszolga gyújtotta, akit a konyhában a tűzhelyhez láncoltak, hogy lerántsa a leplet a ház kegyetlen úrnőjéről, hogy bánik vele és a többi rabszolgával.

Madame Delphine és családja elmenekült a helyszínről. A New Orleans-i sajtó megragadta az alkalmat, hogy démonizálják Madame Delphine-t. Most úgy tartják, hogy a legtöbb szellem, amely a házat kísérti, az elhunyt rabszolgáké.

Nem sokkal a tűz után a házat lakókomplexummá alakították, egy bérlőt pedig meggyilkoltak. A férfi lakását felforgatták, de semmi értékes nem hiányzott. A meggyilkolt férfi egyik barátja, arról számolt be a rendőrségnek, hogy a férfi azt állította, hogy a házban egy démon lakik, aki addig nem nyugszik, még élete ki nem oltja. Még kísértetiesebb, hogy a 19. század közepén a LaLaurie-ház egy lányiskolaként működött, ahol a diákok gyakran tapasztaltak bizarr és véletlenszerű fizikai támadásokat, megmagyarázhatatlan jelenségeket. A későbbi látogatók több paranormális tevékenységről számoltak be mint például: riasztó sikolyokról és sötét árnyakról, amik átsuhantak a szobán majd eltűntek.

2007-ben egy híres hollywoodi sztár Nicolas Cage vásárolta meg az ingatlant, aki vendégeivel többször vacsorázott benne, de éjszakára sosem maradtak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás