promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így tisztíthatod meg a mérgektől a boltban vásárolt gyümölcsöket, csupán percekbe kerül
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem elég a csap alá tartani, alaposabb módszerekre van szükség, ha biztosra akarunk menni.

Az egyik legjobb dolog, amit a szervezetünkkel tehetünk, az a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás. Érdemes azonban nagyon odafigyelni arra, hogy honnan szerezzük be a portékát, hiszen az is lehet, hogy több kárt okozunk a bevitelével, mint hasznot.

Erről persze nem a gyümölcsök tehetnek, azzal viszont érdemes számolni, hogy a hibátlan almák és az óriási eprek nem véletlenül néznek ki úgy, ahogy, a permetszerek segítségével elért tökéletesség pedig csak a látszat.

Habár rengeteg terméken olvashatjuk a „bio” feliratot, egyáltalán nem biztos, hogy kemikáliáktól mentes, hiszen vannak olyan vegyszerek, melyek bomlása évtizedekig tart. Közben folyamatosan mérgezik nem csupán a környezetünket, de a szervezetünket is.

Egy Nagy-Britanniában közzétett közelmúltbeli tanulmány szerint az úgynevezett „örökvegyszerek” káros hatása súlyos betegségeket, így daganatos elváltozásokat is okozhat, így már akkor is késő lenne a betiltásuk, ha ma meghoznák róla a határozatot.

Nem kell azonban egyből nekikeserednünk, pláne nem lemondani az imádott finomságokról, hiszen vannak megoldások, melyeknek hála megszabadulhatunk a vegyszerektől. Ezek közül mutatunk most egyet, ami ráadásul nem is drága, sem nem hosszú procedúra.

Ehhez csupán egy tál vízre valamint némi szódabikarbónára lesz szükségünk, a szemléltető videóban pedig 15 percre áztatnak be egy almát. Ez a tiabendazol és a foszmet eltávolításában segíthet, előbbi egy gombaölőszer, amit a gyümölcs eltarthatósági idejének növelése miatt is alkalmaznak, utóbbi pedig kártevőírtó.

Sajnos ezzel minden problémát nem tudunk kiküszöbölni, lévén a gyümölcs belsejébe szivárgó anyagokat lehetetlen eltávolítani, ám itt jön képbe a már említett tanács: jól meg kell gondolni, hogy honnan és milyen gyümölcsöket és zöldségeket veszünk, és talán az a legjobb, ha nem a hibátlan megjelenésű árut részesítjük előnyben, és azt is inkább a termelői piacokon szerezzük be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás