promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 80-hoz közelítő Vera Wang teljesen kitette a lába közét, bulizás közben csúszott fel a divatikon miniszoknyája
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden szem a képre szegeződik, hihetetlen, hogy bőven elmúlt 70 éves.

Vera Wang neve mára egybeforrt az esküvői ruhák világával. Az amerikai divattervező, aki a kínai származású, immár több mint három évtizede uralja a menyasszonyi ruhák piacát, és mindezt egyedülálló stílusával és innovatív megközelítésével érte el.

Vera Wang 1949. június 27-én született New Yorkban, kínai bevándorlók gyermekeként. Családja komoly hangsúlyt fektetett az oktatásra és a művészetekre, ami Wang számára inspirációt és alapot nyújtott későbbi pályafutásához. A rangos Sarah Lawrence College-ban végzett művészettörténet szakon, majd a Vogue magazinnál helyezkedett el. Itt tizenhét évet töltött, végül vezető szerkesztőként távozott, hogy a Ralph Lauren divatháznál folytassa karrierjét.

Wang karrierje fordulópontja saját esküvője volt. Amikor 1989-ben (50 évesen) férjhez ment Arthur Beckerhez, nehézségekbe ütközött a megfelelő esküvői ruha megtalálásában. Ez a tapasztalat inspirálta, hogy saját kollekciót hozzon létre, amely 1990-ben debütált a New York-i Carlyle Hotelben. Wang azonnal felkeltette a figyelmet a kifinomult, mégis modern menyasszonyi ruháival, amelyek a hagyományos elemeket újraértelmezték.

Vera Wang ruháit a luxus anyagok, részletes kidolgozás és az avantgárd elemek jellemzik. Képes volt átalakítani az esküvői ruhák világát azáltal, hogy a hagyományos fehér ruhákat különböző színekkel és stílusokkal gazdagította. Wang egyaránt használ tüll, csipke és selyem anyagokat, és gyakran épít be váratlan elemeket, mint például fekete szalagokat vagy drámai fodrokat. Munkássága során olyan hírességek viselték kreációit, mint Mariah Carey, Victoria Beckham, Ivanka Trump, és Kim Kardashian.

Bár Vera Wang neve elsősorban az esküvői ruhákkal forrt össze, portfóliója sokkal szélesebb. Az évek során Wang kiterjesztette márkáját a mindennapi viseletekre, estélyi ruhákra, valamint lakberendezési tárgyakra és illatokra is. Emellett sportruházati kollekciókat is tervezett, beleértve az olimpiai műkorcsolyázók jelmezeit is.

Vera Wang életének meghatározó eleme a család. Két lánya, Cecilia és Josephine örökbefogadott gyermekek, akik gyakran szolgálnak inspirációként anyjuk számára. Bár Wang és Becker 2012-ben elváltak, a tervező továbbra is erős és független nőként jelenik meg a nyilvánosság előtt.

A művésznő hiába múlt el már 70 éves is, élő példája az ázsiai nők fiatalosságának is. magától értetődően pózol felcsúszott szoknyában egy buli-helyzetben az Instagramon, és milyen jól teszi ezt: 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás