promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyönyörűen beszél magyarul ez az amerikai lány, akit alaposan megsértettek hazánkban
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Le a kalappal előtte, az egyik legnehezebb és legszebb nyelvet sajátította el Abbe Lewis.

Sokszor hallottuk már, hogy a magyar az egyik legnehezebb nyelv a világon, és bár anyanyelvünket kívülről nehéz megítélni, valóban sokkal bonyolultabb, mint mondjuk a bolygónkon elterjedtebb, könnyebben megtanulható nyelvek.

Egy külföldire pedig mi, magyarok általában valóságos hősként tekintünk, ha megtanulja szépen használni nyelvünket, így az sem véletlen, hogy az Amerikából Jöttem csatornát létrehozó Abbe videói alatt rengeteg elismerő kommentet olvashatunk. Csak egy példa:

„Imádom és egyben nagyon tisztelem, hogy ennyire el tudtad sajátítani a magyar nyelvet és a kulturális szokásokat. Nagyon tetszettek ezek az összehasonlítások, főleg, hogy a nyelvi eszköztár miatt mennyire másképp értelmezhetőek bizonyos kijelentések. Hihetetlen jól beszélsz magyarul, sok külföldivel dolgoztam együtt, de soha senkit nem hallottam még ennyire ügyesen használni ezt a "szabálytalan" nyelvet akinek nem ez az anyanyelve”

– írta az egyik hozzászóló.

Abbe hetente tölt fel videókat, összehasonlítva az amerikai-magyar kultúrát, melyek között bőven vannak különbségek, ez vezetett ahhoz is, hogy sértőnek érzett néhány dolgot, amikor először járt Magyarországon.

Az egyik ilyen az utcán szembejövő emberek mogorvasága volt, lévén Abbe megszokta, hogy az Egyesült Államokban még az ismeretlenek is eleresztenek egy-egy mosolyt egymás felé, néhány felszínes mondattal fűszerezve.

A másik, hogy nem vették komolyan, amikor és ahogy magyarul próbált beszélni, egyből inkább angolra váltottak volna a beszélgetőpartnerek. Abbe viszont szeretett volna megtanulni minél gyorsabban magyarul, annak ellenére is, hogy sokan inkább igyekeztek őt lebeszélni, épp a nyelv nehézsége miatt. A lánynak ez a kissé éles őszinte véleménynyilvánítás is furcsa volt, hiszen ez sem szokás az USA-ban.

Azt is érdekesnek - bár inkább mókásnak - találta, hogy felénk a nasi megosztása nem csupán egyszer vételre jogosít, hanem ameddig a másiknak jólesik. Hasonlóan furcsa dolog volt, amikor mindenki arról kérdezgette a lányt, hogy mivel az USA-ból jött, gazdag-e, hány háza van. Ezt a tengerentúlon nem igazán illik ilyen nyíltan megkérdezni.

Kissé sértő volt számára az is, hogy azt feltételezték, hogy semmit nem tud Európáról és Magyarországról – ugyanakkor azt elismerte, hogy ebben azért van némi igazság. Persze amikor jobban megismerték, kiderült számukra, hogy Abbe nagyon is tájékozott.

És hogy milyen tapasztalatokat szerzett még Magyarországon az amerikai lány? Érdemes megnézni a teljes videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás