promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
"Magyarul beszélj!" - külföldi turistára förmedt rá a bolti eladó, százezrek látták már a videót
Borítókép:  YouTube / André Traveler
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre több turista választja Magyarországot, hazánkban rengeteg a külföldiek számára eddig még ismeretlen felfedeznivaló, többek között az osztrák határ közelében fekvő Fertődön is, ahol egyebek mellett egy az Esterházy család nevét viselő, gyönyörű kastély is található.

Mint azt a videó készítője megírta, véletlenül bökött rá a városra, célja pedig az volt, hogy a legnépszerűbb nagyvárosok mellett kisebb településeket is meglátogasson, ezáltal lehetősége nyíljon mélyebben belelátni a magyarországi mindennapokba.

Erre egyébként tökéletesen ráérzett André, aki egyben a híres magyar vendégszeretet legkülönbözőbb árnyalatait is megtapasztalhatta. Nem hagyta ki az útmenti árusokat sem, az egyik kofa pedig több évtizedes rutinnal repült rá a vásárlóra, hogy angolul-németül elmagyarázza neki, miért érdemes nála beszerezni a különleges szuveníreket.

André ezt követően - a 17. perctől látható - betért egy közeli ABC-be, miután ki akarta próbálni valamelyik helyi sört. Ehhez segítséget is kapott egy a boltnál ücsörgő úriembertől, akinek jutalma – nem meglepő módon – szintén egy sör volt.

A bolti eszmecsere az egyik legjellegzetesebb dolog volt a videóban, ami számunkra, magyarok számára okoz egyfajta kényelmes érzést, mely az otthonnal azonosítható, bárhol is vagyunk a világban. A boltos hölgy egyből egy „drága életem, ne fotózzál” felütéssel nyitott, majd megpróbálta magyar szóra bírni a fiatalembert:

„Mire gondoltál drága életem…akkor mondd magyarul”

– hangzott el, de persze André nem tanulta meg másodpercek alatt az egyik legnehezebb nyelvet.

Végül aztán sikerült kiválasztania egy sajtkrémet, mire az amúgy végig végtelenül segítőkész hölgy feltette a kérdést André legújabb barátjának: „hol szedted össze ezt a gyönyörűséget?”

Ezután kölcsönösen megköszönték egymásnak a vásárlást, mi pedig elégedetten hátradőlhetünk, André célja sikerült, megtapasztalhatta, hogy nálunk ilyen a hétköznapi élet, és bizony nagyon hiányozna, ha másmilyen lenne!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás