promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy amerikai meghökkenti Magyarországot: szerinte ez a legkirályabb látnivaló hazánkban - zseniális a listája, te is tanulhatsz új dolgokat
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Imádni fogod a lista mindegyik elemét, új dolgokat is megtudhatsz.

Kerestetek már rá Magyarországra ti is úgy a YouTube-on, hogy mi a véleménye hazánkról a külföldi turistáknak, esetleg néztetek már olyan videókat, amelyekben magyar ételeket kóstolnak a határainkon kívül élő emberek, akiknek meghökkentő lehet néha az, ami mi, magyarok elfogyasztunk? Persze, hogy igen a válasz, hiszen ez mindenkit érdekel. Lehet, hogy épp úgy keveredtél erre a helyre, hogy kirándulni szeettél vola, és éppen desztinációkat kerestél.

Merthogy a YouTube egy nagyon jó hely arra, hogy listákat találhass egy-egy ország vagy vidék nevezetes látnivalóiról, olyan helyekről, amelyeket mindenképp meg kell nézni, merthogy oltári menő helyek. Korábbi cikkeinkben bár bőven írtunk nektek hasonló vloggerekről, akik jártak nálunk, Magyarországon, majd nagyszerű felvételeket készítve olyan látványosságokat ajánlottak ki a világnak, amelyeket tényleg imádtak nálunk.

Sokszor megfigyelhető ezeken a videókon az, hogy a szerző nagyon Budapest-központú, és a videók zöme is Budapesttel foglalkozik, ám vannak olyanok is, amikor a vidéket is bejárja az utazó. Az Around The World In One Day egy ilyen videót tett közzé, a Hortobágyról és a miskolctapolcai barlangfürdőről is beszél, illetve a mohácsi busójárásról is. A videó legvégén azonban nem egy budapesti helyszín következik, hanem a Visegrádi vár, amelyet kontextusba téve, és némi nemzetközi kontextust adva a látványosságnak, arról beszélnek a videóban, hogy bizony ezen a helyen, igazából egy kis magyar város várában, Mátyás király várában raboskodott Vlad Tepes is, azaz Drakula.

És hogy mikor raboskodott itt? 1462 és 1474 között. Mátyás király záratta a mai is álló Salamon-toronyba, feltételzehetőleg pedig azért, mivel a feltételezések szerint egyezkedett a törökökkel, ezt pedig nem hagyhatta megtorlatlanul Mátyás király. 

Íme a lista, amit az amerikai oldal készített Magyarországról, és azt mondják el, hogy mi az a 15 legjobb dolog, amit Magyarországon csinálhatsz vagy megnézhetsz, a lista élére epdig náluk Visegrád került:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás