promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, mennyit keres Azahriah egy-egy bulival: igen durván megéri az ország legnagyobb zenei sztárjának lenni
Borítókép:  YouTube/Azahriah
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyetlen koncert árából kijönne több Maldív-szigeteki luxusnyaralás.​

Azzal nem mondunk nagy újdonságot, hogy Azahriah, vagyis Baukó Attila ma Magyarország legnépszerűbb zenei előadója - a még mindig csak 22 éves előadó egy új zenei korszak nyitánya volt Magyarországon.

Hatása akkora, hogy színre lépése után elkezdtek szinte a földből kinőni a 20 évnél fiatalabb, nagy sikereket elérő előadók, és Azahriah már több lemezzel a háta mögött szinte veteránnak számít.

A kapitalista berendezkedés társadalmi logikája már csak diktálja, hogy művészet ide vagy oda, a nép egy igen jelentős részében egészen biztosan felmerül a kérdés - vajon mennyit keres Azahriah ezzel az egész dologgal?

Az előadók fellépési díjait (különösen ilyen szinten) meglehetősen ritkán hozzák nyilvánosságra, ha ki is derül, inkább kiszivárogni szokott, de Azahriah menedzsmentje nyilatkozatai alapján nagyjából képet kaphatunk arról, hogy mekkora összeg lehet az, amit megkeres egy-egy bulival az újpalotai zenész legény.

Még a tavalyi évben keringett egy lista az interneten, ami szerint a nemrégiben új albumot kiadó Azi körülbelül 6,3 millió forintot kérhet egy koncertért - ám ez még tavaly volt. 

Idén például olyan apróságok lesznek, mint egy egymás után 3 este is teltházzal futó Puskás Aréna-beli koncert, és hát Azahriah ezt minden bizonnyal ki is használja.Tulajdonképpen egyáltalán nem meglepő (a fentebb már említett kapitalista logikából is következik) a menedzsment nyilatkozata, miszerint Azahriah esetében nem fix áras produkcióról van szó - a csapat inkább százalékot kér a jegybevételekből, bizonyos esetekben akár 75%-ot is, ami mindenképpen kiugrónak számít a hazai zeneiparban, de hát maga az előadó is kiugrónak számít.

Ahogyan egy fesztivál szervező fogalmazott, Attila most tulajdonképpen minden pénzt megér, bárhová megy, garantált a teltház, így aztán túl sokat nem kell aggódni azon, hogy lesz a vendég például a pultnál - így hát mindenki jól jár egy Azahriah koncerttel, de a legjobban a fiatal előadó, aki helyszín nagyságától függően tulajdonképpen különösebb akadály nélkül kereshet meg adott esetben több tíz millió forintot is egyetlen fellépéssel.

forrás: Blikk

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás