promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezt nem láttuk jönni: Azahriah nagy meglepetésre metáldalt énekel németül az új albumán
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azahriah új albuma ismét sokszínű és izgalmas műfaji kavalkád

Azahriah jelenleg hazánk egyik legfelkapottabb előadója. A 22 éves előadó dalait több millióan hallgatják, májusban pedig három alkalommal fogja megtölteni a Puskás Arénát. Ez az óriási siker szinte példátlan Magyarországon, április 18-án pedig újabb meglepetéssel szolgált a fiatal énekes, amikor az esti órákban kiadta a skatutya I címre keresztelt albumát.

Azahriah-tól nem szokatlan a műfajok keverése: van, amikor egy dalon belül is többször vált tempót és műfajt, sőt nyelvet is. Ezeket a frappáns húzásokat az új albumán is előszeretettel alkalmazza. A cipoe című dalban például újvonalas hiphop hangzással kezd, majd átvált a ’90-es évek rapslágereit idéző hangzásvilágba. A lesson-ben a reggae-s ritmust ötvözi némi mexikói stílussal, és mindezt egy gitászólóval is megfűszerezi. A viadal pedig folytatja a mexikói irányvonalat a felcsendülő dallamos gitártémákkal, melyeket akár egy Zorro-film aláfestéseként is könnyen elképzelhetünk.

És ha már gitár, a tartarosz című nóta ezúttal meglehetősen szokatlanra sikerült, hiszen ez Azahriah eddigi legkeményebb dala, ami a System of a Down és a Rammstein együttesek hangzásához hasonló szólamokat hozza el nekünk. Ez utóbbi párhuzam egyáltalán nem véletlen, hisz a metáldal végén Azi németül énekel néhány sort.

Ezt ellensúlyozandó a kapu című dal inkább lassabb, lírai tempóval operál, szóval azok is megtalálják a számításaikat ezen a korongon, akik inkább a lágyabb dallamokat részesítik előnyben. Azahriah kedvezett a bulizni vágyóknak is, hiszen a yukata című dal valószínűleg a koncerteken fog igazán nagyot menni, mivel a latinos hangulatú talpalávalóra könnyen táncra perdülhetünk.

A korábban kislemezként debütáló, és az albumon helyet kapó mariana.árokhoz egy stílusos klip is készült, amit alant lehet megtekinteni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás