promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató fotó terjed Budapestről külföldön, egy épületünktől elfogja őket a gyönyör és a rettegés egyszerre
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elsőre fel sem ismered, hogy Magyarországon van.

Magyarország bővelkedik a szebbnél szebb helyszínekben, ezt nyilván senkinek sem kell bemutatnunk. Országunkat egyre többen választják nyaralás, vagy kikapcsolódás céljából, az utóbbi években kifejezetten fellendült hazánkban a turizmus. A legtöbben értelemszerűen a fővárosunkra kíváncsiak, de nem ritka az sem, hogy más nagyvárosokban, vagy akár kisebb falvakban is hallunk idegen beszédet.

A művészeket is egyre inkább megihleti Magyarország és nem szokatlan az, hogy külföldi oldalakon bukkanunk rá egy-egy épületünkre. Ilyenkor megdobban a magyar szív és örülünk annak, hogy mások is meglátják hazánk szépségeit.

Most ismét egy külföldi oldalon megjelent fotót hoztunk nektek Budapestről, ami egyik régi épületünket ábrázolja. A helyszín akár egy horrorfilm forgatására is tökéletes lenne, az épület ugyanis nem kevesebb, mint 25 éve elhagyatottan áll. Ez a Tündérhegyi Pszichiátriai Intézet, mely kiemelten fontos szerepet töltött be a 2000-es évek előtti orvoslásban. A mentális zavarokkal küzdő felnőttek és gyermekek itt kaptak megfelelő segítséget, aztán sokak felháborodására és értetlenkedésére az intézetet 1999-ben bezárták. Azóta is terjednek olyan mende-mondák, hogy sok olyan ember került az utcára, akinek kezelésre lett volna szüksége, innen jött az a mondás a magyar emberek között, hogy: kár volt bezárni a Tündérhegyet, ha valami társadalmilag kirívó viselkedésű embert látnak.

Külföldön is híre ment a bezárt szanatóriumnak, amely a budai oldalon található és bezárása óta senki nem nyúlt hozzá, így szép lassan átveszi fölötte a természet az uralmat. A felvételt vélhetően drónnal késztették, mivel magasról mutatja be az épületet, így külön ad a fotónak egy pikantériát az, hogy ilyen szemszögből még azt sem láthatta a tündérhegyi intézményt, aki egyébként járt már az elhagyatott szellemtanyaszerű helyszínen, melynek a másik neve Preisich Szanatórium .

A fotót itt mutatjuk nektek, nem csodálnánk, ha egyre több helyen feltűnne a különleges alkotás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás