promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
 Öklendezni kezdett a magyarok imádott italától a fanyalgó külföldi, minden az arcára volt írva, mikor belekóstolt
Borítókép:  YouTube / Dr. Cork
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindenkinek jön be a különleges ízvilágú alkoholos ital.

Magyarországon komoly múltja van az erős, ízében sem éppen mindennapi alkoholoknak, az évszázados hagyományok pedig sokak számára szokatlannak tűnhetnek. Egy YouTuber most az egyik legnépszerűbb italt próbálta ki, és ha már megtette, véleményezte is azt.

Dr. Cork szerint az Unicum komplex illata és íze leginkább valamiféle gyógyszerre hasonlít, amiben nem is tévedett nagyot, lévén eredetileg gyógyászati célokra készítették, gyomorerősítőként és emésztést segítő szerként vált ismertté. Később azonban népszerű itallá vált a kávézókban és a bárokban is, jellegzetes keserűsége pedig gyorsan a védjegyévé vált.

Habár az eredeti receptjét a mai napig hétpecsétes titok övezi, az biztos, hogy az alapokat gyógynövények és különböző fűszerek gondos keveréke adja. Mára persze több különböző változatot is lehet kapni, többek között szilvás és kávés változat is létezik belőle.

Cork egyebek között a Jägermeisterhez, valamint a Fernet-hez hasonlította, ugyanakkor egyértelműen az Unicumot tartotta a legkeserűbbnek mind közül. Ez azonban nem tántorította el attól, hogy ízletes koktélokat készítsen belőle.

A Zwack & Soda leginkább a lime, az uborka, valamint a menta ízeivel kombinált, míg a Zwack Negroni naranccsal, édes vermuttal, valamint ginnel. Mind közül azonban legfőképp a „Császár” becenevű koktél tűnt ütősnek, ebben az Unicum mellett vermut, curacao, valamint narancslé is volt.

A végére Dr. Cork is hangulatba került, ami nem is csoda, hiszen egész erős lett a felhozatal. Mindenesetre bármennyire is fintorgott a videó elején a magyar keserűlikőrtől, úgy vélekedett, hogy igazán jó koktélokat lehet belőle készíteni, melyek persze már valamivel enyhébben viselik az Unicum mindent felülíró ízeit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás