Tóth Gabi és az alkohol – Majka szerint nincs zsűrizés vodka nélkül?
Olvass tovább...
A tudósok most végre papírra vetették azt, aminek rengeteg magyar fog örülni.
Igazi sztereotípia ez rólunk, magyarokról, de nem tudunk (és nem is akarunk) vele mit csinálni: szeretünk inni. Ha jó kedvünk, ha rossz, ha társaságban vagyunk, vagy a családdal. Előkerül egy-egy jó kis házi kerítésszaggató (pálinka), pezsgő, üveg bor, de a férfiak kedvence a sör sem maradhat el.
Utóbbiról közölt remek híreket egy kínai egyetem, egészen pontosan a Dalian Orvostudományi Egyetem Mikroökológiai Tanszékének kutatói jutottak a fenti következtetésre, ami után mindenki nyugodtabb szívvel fogyaszthatja el a kellemes ízű nedűt.
Olvass tovább...
A sör az egyik leggyakrabban fogyasztott alkoholos ital, nemcsak hazánkban, hanem az egész világon hatalmas népszerűségnek örvend. Ehhez nagyban hozzájárul a fanyar íze, a buborékok tökéletes összhangja és az a gasztroforradalom is, ami pár éve elkezdődött. Már régen nem a dohányboltban kapható dobozos söröket értjük csak a sörözés alatt: rengeteg fantasztikusan tehetséges sörfőző mester állt munkában az elmúlt pár évben kishazánkban is és elképesztő főzdék elképesztő termékei közül válogathatunk, a tematikus, kifejezetten ezekkel a kézműves termékekkel foglalkozó bárokban.
Eddig azonban, mint minden alkoholos terméket, ezt is sokan ellenérzéssel kezelték. Vitathatatlan hátránya önmagában az, hogy alkohol van benne, amely nem épp a legegészségesebb hozzávalója egy terméknek. Sokan a hízást is ennek számlájára írták, innen a klasszikus sörhas elnevezés. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a sör önmagában, ha figyelembe vesszük a kalóriaértékét, akkor nem hízlal. Azonban sokszor valamilyen rágcsát, zsíros ételt fogyasztunk mellé, amelyet kiegészítve a szénhidrátokban gazdag sör fogyasztásával, valóban kalóriadeficitbe kerülhetünk.
Olvass tovább...
A most elkészült tanulmányban viszont a sör pozitív hatásai kerültek előtérbe. Megfelelő mennyiségben fogyasztva hozzájárul az erek, a keringési rendszer és a szív megfelelő működéséhez, javítja a gyomor működését és az emésztést, segíti az immunrendszert, nem utolsó sorban pedig gátolhatja az öregedést is.
Azonban akármennyire is örülünk a jó hírnek, azért azt ne felejtsük el, hogy:
Forrás: frontiersin.org