promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michael Jackson összetévesztette Bukarestet Budapesttel, a mai napig emlékeznek rá a román rajongók, sokan vérig sértődtek
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem ő volt az első, aki így járt, és minden bizonnyal nem is az utolsó.

Magyarország és Románia fővárosában egyaránt rengeteg sztárfellépővel találkozhatunk, nem volt ez másképp a 90-es években is. A pop királya két nagy turnéján először Bukarestet, majd évekkel később Budapestet és útba ejtette.

A Dangerous World Tour volt Jackson második világkörüli koncertkörútja szólóénekesként, 1992 nyarától egészen a következő év őszéig tartott a turné, közel 70 koncerten lépett fel és mintegy 3,5 millió ember láthatta élőben az előadását.

A bukaresti koncertre 1992. október 1-jén került sor, természetesen telt ház előtt, a nemzeti stadionban 90 ezer ember zsúfolódott össze és várta a legnagyobb slágereket. A fellépésen nem is történt semmi különös, előtte azonban belefutott egy kellemetlen bakiba Michael Jackson.

Az amerikai előadó ugyanis a parlament erkélyéről véletlenül „Hello Budapest”-tel köszöntötte a rajongókat. Habár már nem ez volt az első ilyen incidens, Romániában mégis eléggé a lelkükre vették a hibát, ami persze pont ugyanígy elő szokott fordulni Budapesten is, hiszen a magyar fővárost is épp elegen keresztelték már át Bukarestre.

Michael Jackson egyébként a History turné keretei között négy évvel később is fellépett a román fővárosban, alig néhány nappal előtte pedig Budapesten is koncertet tartott a Népstadionban.

Ugyan itt még nagyobb volt a baki esélye, Jackson ekkor már jobban ügyelt a városok neveire, és ekkor már a román parlament erkélyén sem hibázott, ahol ugyanúgy lelkes tömeg várta, mint évekkel korábban. Erről az alkalomról nem mellesleg egy videó is készült:

Budapest és Bukarest összekeverésébe már több sztárnak és zenekarnak is beletört a bicskája, ugyanígy járt egyebek között annak idején a Metallica, az Iron Maiden és Lenny Kravitz is, a jó hír, hogy ezek után valószínűleg egy életre megtanulták a két város nevét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás