promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyilatkozott a magyar férfi: Michael Jackson vette a máját, budapesti koncerten haknizta össze a pénzt rá
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most tálalt ki a beteg férfi, a kétes hírű popsztár egy budapesti koncerten szedte össze az új szervre kellő pénzt.

Mai szemmel nézve egészen szürreális történetet idézett fel a TV2 riportja - egy történet abból az időszakból, amikor még nem Azahriah vagy Justin Bieber voltak a legnagyobb sztárok, nemhogy a Facebook és az Instagram, de még az internet sem volt a kanyarban sem elterjedtségét tekintve, és még a "buta" mobiltelefonok is csak karrierjük kezdetén voltak.

A '90-es évek sok ember számára a legkedvesebb évtizednek számítanak: ez volt az utolsó "analóg", internet nélküli korszak, és az egyik legnagyobb szupersztárt úgy hívták, hogy Michael Jackson.

Bár nyugaton talán inkább a '80-as években számított a legjelentősebbnek, azért még a '90-es években is óriási sztárnak számított - az egykori szovjet blokkban pedig különösen.

1994-ben Budapesten is koncertezett, sőt, még a Hősök terén is forgatott videóklipet. Tulajdonképpen már ez is éppen elég izgalmas lenne, de Jackson budapesti fellépése más miatt is különleges volt: egy májátültetésre váró kisfiú számára kifizette az új szerv és a műtét költségét.

Az amerikai popsztár hazai fellépésen ellátogatott a Bethesda Gyermekkórházba: itt találkozott a súlyos májbetegségben szenvedő 4 éves Farkas Bélával. Jacksonnak feltűnt a kisfiú furcsa kinézete, és megkérdezte az orvosokat, miért van, ekkora világosították fel, hogy a gyereknek az életben maradáshoz sürgős májátültetésre lenne szüksége. Ilyen műtétet 1994-be nem végeztek Magyarországon - Michael Jackson azonban a történet szerint elkezdett telefonálni, és másnap Brüsszelben Farkas Bélán végrehajtották az életmentő beavatkozást.

Farkas Béla ma is életben van - igaz, már Tamás névre hallgat, ugyanis miután vér szerinti szülei tudomást szereztek betegségéről, a kórházban hagyták, ahonnan Michael Jackson mentette meg, ezután fogadták örökbe nevelőszülők, akik a Tamás nevet adták neki.

A férfi egyébként gyerekkorában még Michael Jackson szállodájában is járt annak fellépésén - szó szerint az életét köszönheti a sztárnak. A TV2 riportját érdemes megnézni a témával kapcsolatban, több érdekes részlet is kiderül:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás