promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michael Jackson csak ennyit mondott magyarul azon a napon, de most is beleborzong minden rajongó
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, de Michael Jackson is megszólalt egyszer magyarul.

Michael Jackson bár többször is járt Magyarországon, de csak egyetlen egyszer adott koncertet nálunk. Először 30 évvel ezelőtt, 1994-ben látogatott el kis hazánkba, amikor egy rövidfilmet forgatott; ez később megjelent a HIStory nagylemezének beharangozó videójában. A rövidfilmet a Hősök terén és a Margit hídon forgatták - emiatt szinte az egész várost lezárták 2-3 napra.

1996-ban aztán visszatért Magyarországra - abban az évben kétszer is: először azért, hogy megnézze szeptember 10-i budapesti koncertjének helyszínét, másodszor pedig maga a fellépés miatt. Michael Jackson 50 ezer tomboló nézőnek adott koncertet a Népstadionban.

Hazai rajongói mindenhova követték őt, hiszen minél többet akarták látni, amíg Budapesten tartózkodott. Jackson pedig nagyon szerette, hogy ekkora rajongás vette körül: gyakran kiállt az ablakba, integetett és üzeneteket küldött a rajongóknak, akik a hotel előtt táboroztak 24 órán át és megállás nélkül kiabálták a nevét. A túlzott rajongás azonban később botrányba fulladt, ugyanis a Vörösmarty téren a sikoltozó tömeg betörte annak az üzletnek a kirakatát, ahol Jackson vásárolt - végül az énekes maga próbálta meg lenyugtatni az embereket; sikertelenül.

Alább egy 1996-os összeállítás Michael Jackson budapesti látogatásáról, és magáról a rajongói rohamról:


Magának a koncertnek az első pár percét a rádió élőben közvetítette, viszont a sajtó teljes mértékben ki volt zárva az eseményről, ami komoly felháborodást váltott ki a médiában.

Michael Jackson a koncert utáni napokban a Budai várban sétált, aztán elment a Casino Vigadó étterembe is, ahol cigányzene szólt. Ez annyira megtetszett neki, hogy emlékül kért egy hegedűt a szervezőktől.

Jacko egyébként azzal is örömet szerzett a budapesti rajongóinak, hogy kicsit megcsillogtatta magyar nyelvtudását nekik. Az énekes csak egyetlen mondatot mondott magyarul, de ettől volt hangos a világsajtó - a magyarok megőrültek tőle, az amerikaiak pedig elképedtek.

„Szeretlek titeket”

- hangzik el Michael Jackson-tól az alábbi videóban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás