promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit keres Michael Jackson arca egy ókori egyiptomi szobron? A szakértők sem értik az egészet
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy ókori egyiptomi mellszobor összeesküvés-elméletek alapját adja, miszerint Michael Jackson még arra is képes volt, hogy időben utazzon. 

Egy 300 éves egyiptomi mellszobor felkavarta az állóvizet és hatalmas találgatásokat szült. Sokan észrevették ugyanis, hogy az egyáltalán nem mai műalkotás úgy néz ki, mintha Michael Jackson fejét ábrázolná.

A szobrot a feltételezések szerint i.e 1550 és i.e 1050 között faragták az Újbirodalom időszakában, több ezer évvel a popkirály 1958-as születése előtt. A megdöbbentő mellszobor néhány összeesküvés-elméletet kedvelő szakembert arra késztetett, hogy elgondolkodjon, vajon az énekes tartogatott magában valamilyen képességet az időutazással kapcsolatban? 
Az elmélet annyira elterjedt, hogy az énekes rajongói még az egyesült államokbeli Chicago Field Múzeumot is elözönlötték, ahol maga a mellszobor található, csak azért, hogy megpillanthassák ókori egyiptomi hasonmását.

„Láttam Michael Jacksont a chicagói terepmúzeum egyiptomi kiállításán”

- írta egy falhasználó a Redditen.

A szobor Jackson 2009-es halála után vált különösen népszerűvé a rajongók körében, és állítólag néhányan meg is próbálták megcsókolni a mesterművet. Darnell Williams, a múzeum vendégkapcsolati igazgatója korábban azt mondta, hogy az ország minden részéből érkeznek emberek, hogy megnézzék a szobrot, fotókat és videókat készítenek róla, hogy összehasonlítsák a pop királyával. A mészkőfaragvány valóban tükrözi Jackson vonásait, de leginkább amiatt hasonlít rá, mert az orra egyszerűen letört. A popsztár plasztikai műtétje után szintén hasonló orrszerkezettel élt. 

A Daily Star szerint a hasonlóságnak egyszerű magyarázata van. A múzeum kurátora szerint az egyiptomi szobrok és mellszobrok 95%-át beszennyezték a korai keresztények és a muszlimok, mert bálványimádásra használták őket. Bálványnak nézték őket, és az orr levétele nem emberré lénnyé tették őket. Mi több, a szobor egy nőt ábrázol, ami azt jelenti, hogy valószínűleg a popszenzáció mégsem egy titkos időutazó volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás