promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rozoga konténerből épített magának luxusotthont egy élelmes ezermester, videón a végeredmény
Borítókép:  YouTube / Quantum Tech HD
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drága az építőanyag? Ha van egy kis kézügyességed, konténerből is lehet otthonos házat faragni.

Alighanem sokan felsóhajtanak, ha feljön a téma az ingatlanvásárlásról, hiszen ma már egy apró lakásért is súlyos tízmilliókat kell fizetni, főleg ha nagyobb városokban keresgél az ember. Ha építkezésről van szó, akkor a sóhajok száma hatványozódik, hiszen az építőanyag ára az egekben, és sajnos szakemberfronton sem a legjobb a helyzet.

Épp emiatt nem is meglepő, hogy egyre többen alternatív megoldásokat keresnek és választanak, ezek közé tartoznak a mobilházak is, amik ma már egyre sokoldalúbbak. Léteznek belőlük téliesített változatok, minden komforttal ellátva, így aki e mellett teszi le a voksot, semmiben nem kell, hogy hiányt szenvedjen.

Azonban kész állapotukban ezek is meglehetősen borsos áron vásárolhatók meg, akár több tízmillióba is kerülhet egy komolyabb kivitel. Akiben azonban ott bujkál az ezermesteri véna, annak most van egy olyan videónk, ami kellő motivációval és még több ötlettel szolgálhat.

Egy hasonló, ütött-kopott konténer akár már idehaza is alig néhány százezer forintért megvásárolható, és bár a videót elnézve a külső-belső burkolás, a nyílászárók, valamint a szigetelés és a vizesblokk kialakítása, továbbá az alap megépítése is igényel némi rutint, azért bőven nem lehetetlen feladatokról van szó.

A konténerházban az áramellátást is megoldották, melegvíz is van benne, valamint még egy mutatós tetőt is készítettek rá, és egy kellemes kis hátsó kertre is futotta. Senki meg nem mondaná, hogy honnan jutottak el idáig, nagyon is igényes lett a végeredmény.

Több hasonló konténer egybeépítésével még tovább lehetne növelni a ház méreteit, esetleg egy konyhával is kiegészíteni, ám ideiglenes lakhatásra tökéletes megoldásnak tűnik, és vélhetően töredékébe kerül, mint egy hasonló méretű házikó felhúzása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás