promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ötven forintért vehetsz nyaralót a magyar határhoz közeli Horvátországban, te is élhetsz a fantasztikus lehetőséggel
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A feltételek nem szigorúak, és közvetlenül a magyar határ mellett van a település.

Talán azzal egyik olvasónk számára sem mondunk újat, hogy a modern nyugati társadalmak (az egész Földet nézve egészen nyugodtan számítsuk ide Magyarországot is) egyik legnagyobb, legtöbbet elemzett problémája az úgynevezett lakhatási váltság: számtalan statisztika született már arról, hogy bérből és fizetésből kis túlzással szinte lehetetlen banki segítség nélkül saját ingatlanhoz jutni.

A banki hitel nem mindenki számára elérhető opció, és nem is akar mindenki érni vele - az ilyen olvasóink kedvéért szoktuk megírni, ha valamilyen hírt kapunk a nagyvilágból olcsó ingatlanokról.

Eddig leginkább távolabbi országokból lehetett hallani egy euróért kínált házakról, az olasz kormány például az elnéptelenedő szicíliai faluk megmentése érdekében kezdett ilyen programra, de most egy közelebbi, szomszédos országban is meghirdettek hasonlót - és még egy euróba sem kerül, csak 13 centbe, ami körülbelül 50 forintnak felel meg.

Horvátország utazók millióinak a kedvelt helye, gyönyörű természeti adottságai miatt évről évre rengetegen keresik fel, köztük sok magyar is. Bár a meghirdetett akció nem az Adriai-tenger térségére vonatkozik (van egy érzésünk, hogy arra még kicsit várni kell), azért az ajánlat így is több mint csábító.

A szóban forgó település neve Légrád, és ahhoz képest, hogy mennyire kicsit település, igen komoly történelemmel rendelkezik, egykor íjászok lakhelye volt, és már 1384-ben ezen a néven volt megemlítve.

Pár feltételnek azért meg kell felelni, például 45 évnél fiatalabbnak kell lenni és büntetlen előéletűnek kell lennie, valamint a házat vásárolni szándékozó nem rendelkezhet saját tulajdonú lakóingatlannal (bár az nem derül ki a leírásból, hogy csak Horvátországban nem, vagy sehol a világon).

A falu tényleg egy "köpésre" van a határól, így az itthoniakkal való kapcsolattartás is egyszerűbb, mint mondjuk Szicíliából, a környezet gyönyörű, úgyhogy érdemes lehet utánamenni a részleteknek.

forrás: Pénzcentrum

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás