promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes konténerek bukkantak fel egy elhagyott, titokzatos orosz szigeten
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az összeesküvésekben és ufókban hívők képzelete máris meglódult.

Az összeesküvéselmélet-gyártók és ufóhívők speciális csoportját alkotják azok a megszállottak, akik lelkesen bogarásszák a Google Maps segítségével Földünk elhagyatott vidékeit, hátha valami különös objektumra, létesítményre bukkannak.

Az eredményeikkel aztán rendszeresen jelentkeznek, most például több felhasználó is észlelte azokat a rejtélyes konténereket, amelyek egy lakatlan szigeten találhatók, az Isten háta mögött. A 7600 négyzetkilométeres Vrangel-sziget orosz területnek számít, így végeredményben nem csoda, hogy szokatlan dolgok történnek rajta.

A Jeges-tengerben lévő földdarab ma már világörökségileg védett, és hajdan a szárazföld részét képezte. Később elvált attól, de a kutatók a déli partján 3400 éves neolitikus település nyomait fedezték fel, tehát szigetként is lakott maradt.

A titokzatos konténerek a műholdképek tanúsága szerint fel vannak nyitva, és a tartalmuk egy része szét van szórva a környékükön. A találgatások szerint egy elhagyott szovjet katonai vagy kutatóállomás maradványaival van dolgunk.

A Vrangel-sziget érdekessége, hogy itt maradtak fenn legtovább a gyapjas, illetve törpe gyapjas mamutok. Számtalan csont- és agyarlelet bizonyítja, hogy nagyjából 3700 éve tűntek el innen végleg, azaz kihalásuk korábban ismert időpontjánál 6000 évvel később.

Kép: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás