promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriásira dagadhatsz ezektől a gyógyszerektől: vigyázz ha ezeket szeded
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szinte biztos a hízás, ha ebből valamelyiket szeded.

Vannak olyan esetek az életben, amikor elkerülhetetlen a gyógyszer szedése. Ezek pont azok az esetek, mikor valamilyen "agresszív" kezelést ír elő nekünk az orvos, a testünk pedig nem tud megfelelően reagálni a nagy löketet adó orvosságra és ezért nem várt mellékhatások jelentkezhetnek. Persze nem törvényszerű, azonban léteznek olyan gyógyszerek melyeknek a szedése nagy fokú súlygyarapodást idézhet elő. Lássuk, hogy melyek ezek.

Tudvalevő, hogy a szteroidfélék igen erős gyógyszerek, melyeknek a szedéséhez rengeteg negatív sztereotípia társul. Általában amolyan utolsó mentsvárként írják fel ezeket és a lehető legrövidebb ideig tanácsos a szedésük, ugyanis nagyon felborítják az ember hormonháztartását. Rengeteg betegség kezelésére megfelelőek, nagyon széles spektrumon hatnak, azonban megzavarják a vízháztartásodat, ami miatt eleve teltebbnek érzed magad. Álmatlanságot is előidézhet, illetve növeli az étvágyat. Ha ilyen gyógyszert szedsz a legjobb tanács az, ha fokozottan és tudatosan figyelsz a vízfogyasztásra, az evésre és a pihenésre, valamint valóban csak a lehető legrövidebb ideig szeded ezt a gyógyszert, akkor nem történhet nagy baj.

A másik veszélyes gyógyszercsoport az antidepresszáns, mely egy hosszútávú kezelés. Szintén megnövekedett étvágyat okozhat, amennyiben nem megfelelően írták fel nekünk a gyógyszert. Ebben az esetben érdemes rákérdezni a kezelőorvosnál, hogy választhattok-e másik szert és a legjobb amit tehetsz, hogy addig sem engedsz a falási rohamoknak.

Míg az előzőeknél a hízás némi önkontrollal elkerülhető, antipszichotikumok eseténben szinte garantált a súlygyarapodás, ami akár évekig folytatódó tendencia is lehet. Az első négy hétben szinte mindenki hízásról számolt be, azonban sok betegnél ez évek múltán is megállíthatatlanul folytatódott. Szintén érdemes lehet az orvosoddal átbeszélni, hogy mit lehet tenni, esetleg milyen másik kezelést ajánl.

A fogamzásgátló tablettákról is tudvalevő, hogy okozhatnak hasonló panaszokat, hiszen mesterségesen belenyúlnak az ember hormonháztartásában, ez pedig megzavarhatja a test természetes folyamatait. Szintén jelentkezhet vízvisszatartás, illetve fokozott étvágy. Itt is érdemes lehet más módszereket kipróbálni, ha megindult a hízási folyamat, illetve nem engedni a falási rohamoknak és tartani a kiegyensúlyozott életmódot.

Az allergiaszezon megkezdődésével fontos felhívni a figyelmet arra, hogy az antihisztaminok is okozhatnak hasonló panaszt. Kifejezetten a nőkre veszélyes, azonban jó hír, csak nagy mennyiség és hosszú távon történő szedés esetén jelentkezik a panasz. Itt nehéz más módszert választani a kínzó panaszok megszüntetésére, de érdemes kipróbálni alternatív módszereket is, hogy csökkentsük a bevitt kemikália mennyiségét.

Forrás: " target="_blank">bien.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás