promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos összegeket spórolhatsz havonta, házilag is elkészítheted az egyik legalapvetőbb szükségletedet
Borítókép:  Unsplash
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magad és családod számára is elkészítheted, senki meg nem mondja, hogy nem a boltit használod.

Ugye mindenkinek ismerős a helyzet, amikor megy egy kört a bevásárlóközpontban, majd azzal szembesül, hogy az előző alkalom óta minden egyre csak drágább lett. Ennek megállításában sajnos nem tudunk segíteni, abban viszont már annál inkább, hogy hol lehet megfogni pár ezrest.

A bankszámlánk és az idegrendszerünk megnyugtatása érdekében célszerű persze megfogadni azokat a tanácsokat is, miszerint iktassuk ki azokat a dolgokat a bevásárlólistánkból, amire nincs szükségünk. Ám a mosószer az pont nem ilyen.

A választék végtelennek tűnő, a világ összes illata közül válogathatunk. A klasszikus por mellett pedig ott a gél, a pod, gyöngy, csak a képzeletünk és az igényünk szabhat határt. No meg a pénztárcánk. Maradjunk a mosógélnél, amiből egy 2 literes kiszerelés 3-5 ezer forintot kóstál.

Hogy ez meddig elég, az már sokrétűbb kérdés, azonban egy nagyobb családban könnyedén elmehet havonta több flakon is, ami már komoly kiadásnak számít. Érdemes tehát alternatív megoldásokat is kipróbálni, ezek közé tartozik a házi mosószer is, amit folyékony, illatosított formában is elkészíthetünk.

Ehhez nem is kell, csupán pár összetevő, melyeket szinte bármelyik nagyobb áruházban megvásárolhatunk. Ha megvan a mosószappanunk, a mosószódánk, valamint a szódabikarbónánk, akár már neki is állhatunk a házi mosószer elkészítésének, ínyencek pedig még adhatnak hozzá mosóparfümöt is.

Nincs más dolgunk, mint felmelegíteni (nem forralni!) 4 liter vizet, hozzáadni nagyjából 80 gramm lereszelt mosószappant, majd az elegyet kevergetni, míg fel nem oldódik. Ezt követően jöhet szintén 70-80 gramm szódabikarbóna, majd 100 gramm mosószóda. Tartsuk melegen még egy darabig, kavarjuk alaposan össze, adjuk hozzá a mosóparfümöt, majd mehet az egyik üres mosógéles flakonba. Használat előtt alaposan rázzuk fel! Ha mindent jól csináltunk, 4 liter mosószer kb. 300-400 forintból kijöhet, így nem nehéz kiszámolni, hogy tizedannyiból kijöhetünk, mintha a bolti változatát vásárolnánk, és a minőségére sem lehet panaszunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás