promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sötét éjszaka, életveszélyes módon szállított bútort az M7-esen egy autós, videó is készült róla
Borítókép:  YouTube / BpiAutósok
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez minden volt, csak szabályos nem, akár nagyon komoly baleset is lehetett volna belőle.

Elsőre ugyan komikusnak tűnhet az M7-esen rögzített bizarr eset, jobban belegondolva azonban nem elég, hogy szabálytalanul járt el a sofőr, még a többi közlekedőt is veszélyeztette. A rendőröknek minden bizonnyal lett volna hozzá pár szava, ám a videó alapján megúszta a felelősségre vonást.

A sztrádán haladó autós ránézésre egy óriási asztalt szállított a járműve tetején, mindezt tette úgy, hogy az egyik fele oldalirányban bő egy méterrel túlnyúlt. Ha ez nem lett volna elég, még vígan előzgetett is.

Csak reménykedni lehet, hogy anélkül célt ért, hogy bárkinek kárt okozott volna, mindenesetre megemlítenénk neki a KRESZ ide vonatkozó előírását, arra ugyanis szigorú szabályok vannak, hogy a rakomány esetében mennyi túlnyúlás engedélyezett.

Ennek alapján személygépkocsiknál a rakomány előre és hátra legfeljebb 40-40 centiméterre nyúlhat túl, oldalirányban – tehát mint ebben az esetben is – viszont semennyit. Előbbi esetben is csak úgy engedélyezett, ha legalább 40x40 cm méretű piros-fehér jelzőzászlóval, táblával, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között pedig piros fényű lámpával és fényvisszaverővel van megjelölve a rakomány.

Lényeges részlet továbbá az is a KRESZ-ben, hogy személyautóval kizárólag olyan rakomány szállítható, amely nem lóg ki a csomagtartóból, hiszen ebben az esetben a jármű ajtajai nem zárhatók.

És természetesen a legfontosabb szabály, hogy mindent úgy kell elhelyezni a járművön belül, vagy éppen azon kívül, hogy sem a közlekedés, sem a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Ránézésre ebben az esetben ez nagyon nem sikerült, legközelebb remélhetőleg a költöztetőket választja, ők valószínűleg olcsóbban leszállították volna az asztalt, mint amekkora büntetés járt volna ezért a felelőtlen mutatványért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás