promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
15 ezer forintot számláztak ki a gyereksírás miatt a Fejér vágymegyei étteremben, borsos számlát kaptak a szülők a neveletlennek titulált gyerek miatt
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A végösszeg láttán dobtak egy hátast, de a pincér magyarázata még kellemetlenebb volt.

A hétvége ismét nem telt el botránymentesen, kiakasztó vendéglátóipari tapasztalatok rovatunk tovább bővül. Most Géza, a 36 éves családapa osztotta meg velünk tapasztalatát egy Fejér vármegyei étteremről*:

Kedves Promotions.hu, kedves olvasók, kedves sorstársak, akiket szintén lenyúltak, átvertek, megkárosítottak. Hétvégén a feleségem és a gyermekünk egy kiadós túra után úgy gondoltuk, hogy megebédelünk. Ehhez ki is választottunk egy szimpatikus éttermet, régi vágású, magyaros konyha, tiszta abrosz, klasszikus hazai fogások. Bementünk, leültünk, rendeltünk. A fiam másfél éves és mint oly sok gyermek ebben a korban, néha hisztizik. Ez tény. De akkor hogy is van ez? Mindenki arról beszél, hogy milyen nemes dolog szülőnek lenni, de csak akkor aranyos a gyerek ha csendben van? Mi már megszoktuk az anyjával, hogy ilyen, meg a sajátunk, nem tartom olyan fülsértőnek a sírását, illetve ilyenkor lehetetlen lenyugtatni.

Próbálkoztunk mindennel, de ha elkapja a gépszíj, akkor nem tudunk mit csinálni. Nem néztük a környezetünket, de a főétel végére elfáradt és onnantól elfoglalta magát, csendben. Mi még rendeltünk desszertet is, majd kikértük a számlát. A pincér kezdeti kedvessége nyomtalanul eltűnt, kedvetlenül rakta le elénk a számlát, amelyen volt egy plusz tétel, amelyet nem tudtunk beazonosítani. Odahívtuk a pincért megkérdezni, hogy mégis miről van szó, esetleg elnéztük valaminek az árát.

Ő odajött és a legnagyobb nyugalommal közölte, hogy a 15 ezer forintos plusz tételt azért írták oda, mivel összesen három asztaltól álltak fel a vendégek a gyerekünk miatt. 

Köpni nyelni nem tudtunk, a feleségemnek vérvörös lett az arca annyira elszégyellte magát, de én is nagyon megalázva éreztem magam. Valóban az én dolgom az, hogy az étteremnek vesztesége van? Lehetséges ilyet követelni egy fogyasztó, fizető vendégtől? Én még az életben nem hallottam ilyet. A gyereksírás az élet természetes, velejáró része. Mivel a gyerek megint elkezdett nyűgösködni így jobbnak láttuk, ha kifizetjük a plusz pénzt. Nagyon mérges voltam, úgy gondolom tehettem volna többet és nem kellett volna fizetnem, de ott volt a családom is és nem akartam keménykedni. Írtam egy erősen negatív hangvételű levelet az étteremnek, melyben kitartottak az álláspontjuk mellett. Elvártam volna valamilyen kompenzálást, vagy bármit.

Fejér vármegyében egyébként elképesztő szépségű helyek vannak, melyet ebben a videóban be is mutatnak:

*A levelet változtatás nélkül közöljük, annak tartalmáért szerkesztőségünk nem vállal felelősséget.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás