promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Kálvin téri aluljáróban szólított le három fiú, döbbenetes dolog miatt állítottak meg és ilyet még filmekben sem láttam
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezért képesek voltak megállítani.

Egészen kisgyerekkoromtól különös jelentőséget tulajonítottam a beöltözős ünnepeknek. Imádtam kisiskolásként a farsangot, de a hétköznapokban is szerettem a különlegesebb ruhadarabokat, amik miatt meglehetősen gyakran voltam céltáblája a kéretlen megjegyzéseknek. A furcsa ruhák iránti rajongásom egészen felnőtt koromig megvolt, hollywoodi sztárokat megszégyenítő tüll és csipkeköltemény lakott a szekrényemben. Fiatalabb koromban is az alternatív stílust képviseltem, úgy nevezett emo-ként hozzászoktam, hogy megbámulnak, esetleg még utánam is szólnak valami nem túl kedveset, de ez a történet a mai napig megdöbbenéssel tölt el.

Éppen egy halloween buliba tartottam és a fent leírt okok miatt sosem csináltam abból problémát, ha át kell mennem a városban full jelmezben, ekkor is eszerint jártam el. Nagy boszorkány kalap volt rajtam, az arcom strasszkövekkel volt kirakva, hosszú, fekete csipkeruhám volt. Békésen sétálgattam és hallgattam a zenét, amikor a Kálvin térre értem. Lementem az aluljáróba, ahol három fiú jött szembe, akik megálltak előttem.

Megkocogtatták a vállam, udvariasan megvárták, míg kiveszem a fülest somolyogva összenéztek majd az egyikük megszólalt:

Bocsi, csak azt akartam mondani, hogy nagyon csúnya vagy.

Egészen döbbentem álldogáltam ott egy pár másodpercig: nem nagyon tudtam mit lehet erre mondani, de végül megköszöntem az észrevételt, visszatettem a fülhallgatót és elköszöntem. Nem mondanám, hogy különösebben rosszul esett amit mondtak, inkább a mögöttes elvet nem értettem. Megláttak és hárman megbeszélték, hogy mindenképpen közlik velem ezt a fontos információt? Mégis mi kell ahhoz, hogy valakinek ennyire sekélyes és szegényes legyen az élete, hogy egy teljesen ismeretlen emberen vezesse le a frusztrációit? Vagy csak egyszerűen jó poénnak gondolták?

Mivel idén is elérkezett ez a jeles ünnep, így ismét aktualitása lett a történetnek, bár idén úgy alakult, hogy pont olyan helyre megyünk ünnepelni, ami nem beöltözős. A jelmezversenyt egyébként megnyertem abban az évben mikor nagyon csúnya voltam.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás