promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bicskanyitogató kioktatást kapott a városligeti játszótéren, köpni-nyelni nem tudott a letámadott édesanya
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy felháborodott édesanya írt nekünk, nem érti hogyan fordulhat elő ilyen egy budapesti családi játszótéren.

Egy egészen szokatlan olvasói levelet osztunk meg veletek, megdöbbentő, hogy mennyire nem tudnak az emberek viselkedni. A levelet változtatás nélkül közöljük és nem tartalmazza szerkesztőségünk véleményét a történtekről:

Hétfőn délelőtt mentem ki a kisfiammal a Városligeti játszótérre. Mindig ilyenkor megyünk, otthon vagyok vele és ilyenkor nincs akkora tömeg és az időjárás is elviselhetőbb. Kivittük a szokásos felszerelést, kislapát, vödör, kisautó, plüssállat, ami éppen aktuálisan mindenképpen kell a kimozduláshoz. Mindig viszünk magunkkal mindent, de az sem szokatlan, hogy a fiam a játszótéren talált holmikkal játszik. Én ezt soha nem tiltottam meg neki, a mi általunk vitt dolgokat is használhatja a többi kisgyerek.

Letelepedtünk, a kisfiam a homokozóban játszott, én pedig vittem magammal könyvet de természetesen a fél szemem mindig rajta volt. Egyszer csak veszekedés ütötte meg a fülemet és amikor felnéztem, akkor döbbenten láttam, hogy egy anyuka az én kisfiamnak magyaráz. Egyből felálltam és odasiettem, kérdeztem, hogy mi a probléma.

Az anyuka végigmért majd teljesen személyeskedő hangnemben elkezdett oktatni, hogy hol voltam eddig, mert akkor tudnám, hogy mégis mi a probléma. Én udvariasan jeleztem, hogy a tőlük két méterre lévő padon ültem.

,,Gratulálok, mintaanyuka." - Mondta gúnyosan. Ismét megkérdeztem mi a probléma, mire nagy levegőt vett és elkezdte darálni:

A maga kedves kisfia az én lányom dömperével játszott és eltörte. Mégis mire tanítja maga ezt a gyereket? Nem lehet már kapni ezt a fajtát és ez volt a kislányom kedvence. Lenéztem, valóban ott volt a törött dömper, a kislány pedig valóban sírt, ezt aláírom.

,,Elnézést kérünk, természetesen kifizetjük. Itt a játszótéren gyakran közösködnek a kicsik, előfordul. Kifizetjük." - próbáltam csitítani. Azonban hajthatatlan volt.

,,Nézze, itt az elv a kérdés. Ez nem az ő játéka volt és mégis tönkretette, ráadásul mint mondtam nem kapható már. Kérem hagyjanak minket békén és mondja meg a fiának, hogy csak ahhoz nyúljon hozzá, ami az ő játéka. Később, ha bolti tolvaj lesz magának az sem probléma?"

Itt elöntötte az agyam a pulykaméreg és én is kioktattam, hogy nekem ne adjon nevelési tanácsokat. Mire azzal zárta a mondandóját, hogy látszik rajtam, elkényeztetett kitartott feleség vagyok és faképnél hagyott.

Azóta sem hagy nyugodni a dolog, szerintetek igaza volt? Tényleg el kellene mondani a kisgyereknek, hogy csak a saját játékával játszon, vagy ez belefér? Mindenesetre régen nem beszéltek így velem, mint ahogy ez a nő megengedte magának.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás