promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elvették a helyet a babakocsis anyukától a BKV-n, felháborodott posztjára kioktató kommenteket kapott
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A fiatalok nem adták át neki a helyet a BKV járatán, és még őt szidták a hozzászólások alatt.

Felháborító történetet osztott meg velünk egy kisgyerekes édesanya, aki a közösségi médiában olvasott erről az esetről. A történet főszereplője egy ugyancsak kisgyerekes édesanya, akinek nem adták át a helyet a BKV egyik metrójáratán. Az anyuka az elsőbbségi helyre szerette volna betolni a babakocsit, és leülni mellé, de azokon a helyeken két fiatal férfi ült, akik ki se másztak a telefonjukból.

„Bkv-zzál babakocsival… Szeretem, hogy így figyelünk egymásra. Nem leülni akartam, hanem a babakocsit betolni a helyére, hogy a többi utasnak ne legyen útban. Nem az a poszt lényege, hogy ki tudom-e nyitni a szám vagy sem. Hanem hogy nem figyelünk oda a másikra. Nem érzem feladatomnak felnőtt embereket nevelni. Ugyanis az elsőbbségi hely arról szól, hogy addig használhatja a többi utas, míg nem jön olyan, akinek fenn van tartva az adott hely, vagyis kötelessége FIGYELNI erre”

- írta a posztjában az édesanya, aki az alábbi képet mellékelte hozzá, amit a fiatalokról készített.

(Fotó: Facebook)

A bejegyzése alatt azonban nem azt a reakciót váltotta ki az emberekből, amire számított, ugyanis sokkal inkább őt támadták, mint a figyelmetlen fiatalokat.

„Nem kötelessége aktívan nézni, hogy te most megérkeztél. Nem vagy a világ közepe, csak mert babakocsid van. Lehet szólni, arrébb fognak menni”

„Nemvagyokmomzillla DE?!?! – jellegű posztunkat láthatták a reggeli tömegben, babakocsival szerencsétlenkedő momzillától”

„Bocsi srácok, betolhatom oda a babakocsit? – Persze! és boldogan utaztatok volna tovább!”

„»Nem az a poszt lényege, hogy ki tudom-e nyitni a szám vagy sem.« De, az. Képzeld el mi lett volna ha megteszed”

„És ahelyett, hogy szólnál neki, lefotózod, és kirakod egy több százezres csoportba? Mi volt ezzel a célod?”

- olvasható a kommentszekcióban.

A bejegyzést egyébként egy kisgyerekes anyuka küldte el nekünk, aki hasonlókat tapasztalt már a BKV járatain; a különbség az, hogy neki akkor sem adták át a helyet, amikor megkérte az illetőt.

„Hihetetlen, hogy egy édesanyát kell szidni, hova fajul ez a világ?! »reggeli tömegben, babakocsival szerencsétlenkedő momzilla«, hát hogy lehet ilyet írni vagy mondani egy édesanyára??? Az ilyennek se volt még gyereke, próbálna meg egyszer a tömött buszra felfurakodni, mikor reggel vinni kell a gyereket orvoshoz oltásra, és tömve vannak a metrópótlók, mert mindenki dolgozni megy, és senki sem menne arrébb, hogy beljebb tudjak menni, vagy fel se próbálok szállni, vagy bepréselem magunkat a babakocsival az ajtóhoz. És akkor jönnek a rosszalló nézések, meg a megjegyzések, hogy »nem igaz, hogy most kell babakocsival felmászni a buszra«. De b*szdmeg, most kell babakocsival felmennem a buszra, mert mi is időpontra megyünk, és autó híján máshogy nem tudok eljutni a rendelőhöz! Annyira undorító, hogy az emberek tényleg csak magukkal foglalkoznak, nem figyelnek egymásra, ha meg valaki szót mer tenni, vagy felteszi a történetét a facebook-ra, akkor ugyanúgy ócsárolják. Mert miért nem szól nekik? Ja, szólhatott volna, de nem biztos, hogy átadták volna neki akkor sem. Én is így jártam, mikor egy középkorú nő ült az elsőbbségi helyen, felszálltam, és normálisan megkérdeztem tőle, hogy lenne kedves átadni nekünk a helyet, mire annyit ugatott oda nekem, hogy »van elég hely az ajtónál, úgysem azon az oldalon nyílik«. Na és ilyenkor mi van okostojások? Ilyenkor mit csináljon egy babakocsis anyuka? Hova szerencsétlenkedje magát, hogy senkinek se legyen útba? Rohadt egy világ ez, komolyan mondom!!!”

- írta olvasónk.

A BKV járatain egyébként rendszeresen történik valami botrány, 2023 januárjában például ez a felvétel készült az egyik buszon:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás