promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miközben ukránok ezrei halnak meg a fronton, a kijevi polgármester gyerekei önfeledten buliznak Európa szerte
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A fronton látva ezt a videót valószínűleg eléggé elbizonytalanodnánk.

Több mint két éve mindennapjaink része az orosz-ukrán háború - bár újabban már a Wikipédia is a 2014-es kijevi Majdani eseményeket adja meg a háború kezdődátumának, a nyílt katonai támadás napja 2022 február 24-e volt, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök katonákat indított Ukrajnába.

Azóta mindennapjaink részei a háborús hírek, és háborús infláció címszóval mi magunk is érezzük a konfliktus hatását. A Nyugat óriási mértékű pénzügyi segítséget ad Ukrajnának, a konfliktus pedig még mindig eldöntetlen.

A két fél által közölt veszteségi adatok finoman szólva nem túl megbízhatóak, így nem igazán lehet konkretizálni az áldozatok számát, az azonban biztos, hogy mindkét oldalon igen jelentős számú lehet az emberveszteség - különösen békeidőhöz képest.

Az orosz-ukrán háború tehát igen nagy tragédia Európa életében: van egy olyan narratíva is, miszerint Ukrajna a "demokrácia védelmezőjeként" (?) egész Európát védi az orosz agressziótól, még annak ellenére is, hogy Vlagyimir Putyin többször is jelezte már, hogy ilyesmi nem áll szándékában (nem mintha példátlan lenne a történelem során, hogy egy politikus nem mond igazat, ám túl sok értelme tényleg nem lenne Oroszország szempontjából egész Európa ellen hadat viselni).

Ilyen tragikus esemény közepette is vannak azért olyanok, aki el tudnak menekülni az ukrán mindennapok elől: Vitalij Klicsko egykori ökölvívó-bajnok gyerekei az általuk közzétett videók alapján például egészen jól érzik magukat.

A videó a Telegramon jelent meg, és a hozzáfűzött felirat szerint a Klicsko-gyerekek Európában buliznak - az avgyijivkai lövészárokból meglehetősen kiábrándító lehet ezt a videót látni, az eléggé biztos, főleg, miután Vitalij Klicsko a háború kezdeti szakaszában többször is tett közzé igazán militáns hangvételű nyilatkozatokat a harcolás fontosságáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás