promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halálra rémült a BBC riportere Kijevben – pont az elő bejelentkezésénél kezdtek az oroszok bombázni
Borítókép:  BBC
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hugo Bachega élőben jelentkezett be Ukrajna fővárosából, amit aztán elkezdtek bombázni az oroszok.

Sajnos tovább folytatódik a véres háború Oroszország és Ukrajna között. Ugyebár már a szakértők se mernek jóslatokba bocsátkozni, hogy mikor érhetnek véget a harcok, ami Európára, köztük Magyarországra is elég rossz hatással van. Moszkva és Kijev utoljára március végén ült le egymással nyíltan beszélni Törökországban, azóta azonban hallani sem akarnak arról a felek, hogy béketárgyalásba kezdjenek.

A harcok folytatódnak, és mostanság az események igazán beindultak. Szombaton hajnalban robbanás történt az Oroszországot és az általa elfoglalt Krím-félszigetet összekötő Krími hídon. Vlagyimir Putyin már kijelentette, hogy biztosan az ukránok keze van a dologban, bár ezt maga az ország még nem ismerte el. A New York Times közben már igyekezett kibogozni a szálakat, és szerintük ukrán titkosszolgálat hozhatta össze a robbantást.

Szinte az egész világ biztos volt benne, hogy Putyin emiatt keményen vissza fog vágni. Hétfőn reggel meg is indult a támadás, ahol megtámadták Kijevet, és számos másik ukrán várost. Valerij Zaluzsnij ukrán főparancsnok elmondta, hogy Oroszország 75 rakétát lőtt ki, ezek közül a légvédelmi rendszer pedig 41-et tudott megsemmisíteni.

Ide kattintva a galériánkban meg is nézhetitek, hogy milyen hatalmas volt a pusztítás. Hasonló támadásra már hónapok óta nem volt példa a városban, ami tényleg meglepetésként ért mindenkit. Az eddigi információk szerint Kijevben a halálos áldozatok száma legalább öt, 12-en pedig megsérültek.

A BBC egyik riportere szinte halálra rémült, amikor reggel bejelentkezett Kijevben élő adásban. Hugo Bachega pont beszélt, amikor lehetett hallani egy közeledő rakéta hangját, ami aztán be is csapódott a belvárosban. Amikor felrobbant, a riporter azonnal ki is állt a képből, és fedezékbe vonult.

A bejelentkezés 1 perc 27 másodpercnél indul, aztán a rakéta becsapódása 40 másodperc után történik.

Zelenszkij szerint az oroszok az időpontot és a célpontokat úgy választották ki, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák. Az ukrán elnök Twitter-oldalán tudatta, hogy Olaf Scholz német kancellárral megegyeztek a G7 országok mihamarabbi üléséről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás