promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dermesztő fotók: a kijeviek egy napja még a Krími híd felrobbantását ünnepelték, ma viszont Putyin rakétákat zúdított az ukrán fővárosra
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ukrajnában a kijeviek tegnap még szelfiztek, ma pedig már rakétatámadások miatt kellett menekülniük.

Szombaton hajnalban robbanás történt az Oroszországot és az általa elfoglalt Krím-félszigetet összekötő Krími hídon. Az ukránok jelenleg még nem ismerték el, hogy ők állnának a támadás hátterében, de Putyin őket teszi felelőssé.

A New York Times nem rég leközölt egy cikket is, hogy a robbantást az ukrán titkosszolgálat hajthatta végre.

Akármi is történt, a kijeviek ettől függetlenül örültek, hogy az oroszok egy stratégiailag fontos pontot vesztettek el, szóval egy bélyeg makett előtt kezdtek el szelfizni, ami az égő Krími hidat ábrázolja.

Az oroszok nem olyan rég Zaporizzsja városát vették célba, most pedig Kijevre és számos másik ukrán településre is rakétákat zúdították. Valerij Zaluzsnij ukrán főparancsnok elmondta, hogy Oroszország 75 rakétát lőtt ki hétfő reggel, ezek közül a légvédelmi rendszer pedig 41-et tudott megsemmisíteni.

Ez egészen biztosan válasz lehet Vlagyimir Putyintól a Krími híd felrobbantására, aminek az avatását még maga az orosz elnök végezte el még anno.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra kért mindenkit, hogy ne hagyják el az óvóhelyeket.

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás