promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Plusz pénzt kértek a felszolgálásért az ismert budapesti étteremben, fejenként akár 5 ezer forint is lehetett, hogy valaki hozzádszóljon
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ellenkező esetben várni kellett a kiszolgálásra, nem is keveset.

Miklós (35) küldött nekünk levelet, melyben elmeséi, hogy a húsvétra tervezett kikapcsolódás nem sült el a legjobban. Levelét változtatás nélkül közöljük*.

Sziasztok! Olvastam korábban már itt nálatok ilyen horror sztorikat, ilyen átverés rovat félében, na most én is ide szeretném beküldeni a sztorimat. Ha gondoljátok, akkor jelentessétek meg, egésze aktuális, mivel Húsvét apropóján történt az eset.

Szóval. Mi jó ideje elengedtük azt, hogy a családi ünnepeken valakinek, vagy valakiknek mindenképp meg kell szakadnia a konyhában, így jó ideje ha valamilyen okból nagyobb társaság gyűlik össze, akkor elmegyünk egy étteremben. Az is hagyomány, hogy mindig más választ, most pedig egy ismert belvárosi étteremre esett a választásunk. A meghívottak egyik jó része nem budapesti volt, de sokat olvastak már a helyről, így végül nekik kedvezve odamentünk. Foglaltunk asztalt, minden rendben volt.

Odaértünk és jól tettük, hogy jeleztük az érkezésünket, ugyanis majdnem teltház volt. Odakísértek minket az asztalunkhoz, majd hozták az étlapot. Mikor eldöntöttük ki mit eszik és iszik, akkor intettünk a pincérért, aki felvette a rendelést, majd a végén megkérdezte:

Az expressz felszolgálást választják, vagy nem probléma ha várniuk kell?

Erre hirtelen nem is tudtunk mit mondani, én kérdeztem meg, hogy ez mit jelent pontosan?

A pincérlány készségesen válaszolt: azt mondta, hogy van egy maximum 5 ezer forintos felszolgálási díj, amiért cserébe a mi rendelésünket veszik előre. Ezt fejenként kell kifizetni. Egy fogásnál ez 3 ezer, 2 fogásnál 4 ezer forint. Cserébe garanciát vállalnak arra, hogy a rendelés beérkezésétől számítva 15 percen belül, egyszerre itt lesz minden fogás. Amennyiben nem ezt választjuk, akkor akár 30-40 percet is kell várnunk egy-egy ételre.

Zavartan nézett össze az asztaltársaság, érezhető volt a feszengés, senki nem akart megszólalni. Végül az expressz díj kifizetése mellett döntöttünk. Láttunk egy családot, aki nem dőlt be a nyomásnak, amikor elhagytuk a helyet még mindig nem volt előttük előétel...

Az étel pazar volt. Komolyan. A kiszolgálás kedves, a hely gyönyörű, de... de ilyet lehet? Vagy én nem is tudom, nem kellene ezt a foglalásnál említeni? Kilencen ültünk be és mindannyian három fogást ettünk, ez azt jelenti, hogy 45 ezer forintot kerestek csak a mi társaságunkból. Ha jól érezzük magunkat és a családdal vagyunk, ünneplünk, akkor tulajdonképpen nem nagy pénz, de mégis olyan érzésem van, hogy a semmire dobtunk ki ennyi pénzt.

A csapat több tagja csalódott volt, engem annyira nem ütött szíven, mert összességében tényleg pozitív volt a benyomásom az egészről, de volt aki félrehívott és mondta, hogy kiszámolt pénzzel érkezett és nagy kellemetlenséget okozott ez a helyzet neki, nyilván nagy volt a nyomás, hogyha mind expressz kiszolgálást kérjünk, akkor senki ne maradjon ki.

Azért írtam ezt, hogyha foglaltok, akkor kérdezzetek rá, hogy van-e bármi, amire érdemes odafigyelni és akkor nem kerültök ilyen helyzetbe, amúgy kellemes ünnepeket, remélem, hogy mást nem ért ilyen kellemetlenség.

*A levélben leírtak valóságtartalmát szerkesztőségünk nem tudja ellenőrizni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás