promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
80 éve elrejtett üzenetet nyitottak ki egy templomban, rémes dolgokról írtak benne
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felújítás közben találták meg a gyufásdobozba rejtett levelet, azonnal felbontották.

Rejtélyes kincsre bukkantak egy kisvárosi templomka felújítása közben. Az Antwerpenben található Szent Jakab templom felújításán dolgoztak a munkások, mikor egyikük egy különös tárgyat fedezett fel. Egy gyufásdobozka volt elrejtve egy plafonon lógó díszbe. Először mindenki értetlenül állt a furcsa helyre tett kis tárgyacska előtt, azonban a kíváncsiságuk győzött és kinyitották azt.

Egy levelet találtak benne, melyen 1941-es dátumozás szerepelt, így az üzenet majdnem 80 évig maradt érintetlen.

A levél szövege valódi tanulsággal szolgálhat az eljövendő koroknak, a tartalma örökérvényű, tanulsága pedig megkérdőjelezhetetlen:

„El kell mondanunk a következő generációknak, hogy nem volt boldog életünk. Két háborút is átéltünk. Egyet 1914-ben, egyet pedig 1940-ben, ez már azért valami, nem? Miközben ezen a templomon dolgozunk, majd éhen halunk, csak centeket kapunk a munkánkért és alig adnak enni. Tanácsot adnék a következő generációknak arra az esetre, ha megint háború jön. Tegyetek félre jelentős mennyiségű élelmiszert, például rizst, kávét, lisztet, dohányt, gabonát és búzát, hogy életben maradjatok. Élvezzétek az életet amennyire csak lehet, ha úgy alakul, nősüljetek újra. Azoknak akik már házasok: Vigyázzatok az otthonotokra! Üdvözlet, férfiak!”

A levelet négy férfi alá, név szerint Jul Van Hemeldonck, Louis Chantraine, Jul Gyselinck, John Janssen. A munkások a templom építésén dolgoztak és igen ínséges időket éltek.

Az ilyen különös, múltból érkező üzenetek azok, amik segítenek értékelni a mostani modern, kényelmes életünket. Nem szabad elfelejteni, hogy voltak korok, amikor sokkal nehezebb volt az élet, a mindennapok valóban küzdelmesek voltak.

A felvételt a megtalálás pillanatáról, a gyufásdobozról és a benne található üzenetről ide kattintva tekintheted meg:

Forrás: femina.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás