promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karácsony Gergely erre még büszkébb mint a kerékpársávokra, mindenki ezen röhög most: teli mosollyal az arcán mutatta Budapest egy pontját
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Teljesen kivetkőzött magából a főpolgármester jelölt, mintha nem is őt látnánk.

A belpolitikai események mellett van egy másik, egyre inkább aktuálissá váló téma: ki lesz Budapest főpolgármestere? Jelenleg Karácsony Gergely látja el ezt a pozíciót, intézkedései azonban finoman szólva is megosztják a fővárost. Első blikkre mindenkinek a fővárosban felfestett kerékpársávok jutnak eszébe Karácsony Gergely említéséről, nem kevés kellemetlen percet szerzett az autósoknak a sportember főpolgármester.

Azonban nem ez volt az egyetlen fejlesztés, amit csináltak: a metróhálózatokat folyamatosan karban tartják és a megállókat is felújították, ennek része azonban egy nagyon szokatlan elem, amiről talán rengeteg budapesti sem tud.

A Kálvin téren került felszerelésre egy csúszda, ami egy kis vidámságot szeretne csempészni a hétköznapokba. Ez egy bárki által használható eszköz amellyel az utcaszintről lejuthatunk az aluljáróba, megvalósítva sokak gyermekkori álmát, hogy a lépcsőkorláton csússzanak le és ne a megszokott utat használják.

A metrókban időnként tartanak úgynevezett utcazene fesztivált is, amikor fiatal (vagy akár idősebb) egyszálgitáros énekesek vagy akár komplett bandák is megmutathatják a tudásukat, ezzel is színesítve a hétköznapi élet szürkeségeit.

Természetesen Karácsony Gergelyben is felébredt a benne élő gyerek és a komoly hivatalt ellátó politikus azonnal a csúszdába pattant: sugárzik arcáról a vidámság, miközben a különös építményt próbálja ki.

A videót ide kattintva nézhetitek meg:

A fővárost gyakran bevonja a közösséget is érintő ügyekbe, például szavazást írt ki arról is, hogy mire költsön a városvezetés bizonyos összegeket. Sokan szavaztak például a méhlegelőkre, ez a projekt meg is valósult, a közösségi wc-k tekintetében egyelőre nem lett előrelépés, pedig ezt nagyon sokan szorgalmaznák.

A főpolgármester választás időpontja vészesen közeleg, a pozícióra Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra is bejelentkezett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás