promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szeptember 30-án minden rajtunk múlik és végleg eldől Budapest sorsa, Karácsony Gergely már be is dobta magát a saját ötletével
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kivételes lehetőség áll most a magyar polgárok előtt, ne hagyjuk veszni hagyni.

Szeptember 30-ig lehet leadni a voksokat abban a cseppet sem elhanyagolható témával kapcsolatban, hogy Budapest városvezetése mire költsön el kereken 1 milliárd forintot. A legtöbb szavazatot kapó ötleteket fogják megvalósítani.

Bár Budapest egy csodálatos, szép és élhető város, bőven vannak még hiányosságai, amiket az ilyen kampányok keretein belül szeretne kijavítani a főváros. A szavazólapon rengeteg lehetőségből lehet majd választani, több mint 600 javaslat érkezett be. Ezeket válogatták át és összesen öt kategóriában lehet leadni a voksunkat.

Ezt megtehetjük az otlet.budapest.hu oldalon, vagy pedig személyesen a szavazópontok valamelyikén: erre van lehetőség az utcán kiteleplt szavazópontok valamelyikén, a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárakban, a Főpolgármesteri Hivatal központi ügyfélszolgálati irodájában, és az időseknek fenntartott információs ponton.

Minden 16. életévét betöltött magányszemély szavazhat, aki Budapesten él, vagy itt van bejelentett munkahelye. Ez a harmadik ilyen kezdeményezés, a korábban megszavazott ötletek alapján kerültek kialakításra az ivókutak, a védett kerékpársávok, vagy pedig a graffiti fal is.

Mind az öt kategóriában hirdetnek győztest és a rendelkezésre álló összegig kezdik el azokat megvalósítani. Amennyiben esetleg még maradna az egy milliárd forintból ezek után is, akkor azokat a második helyen végzett ötletek kivitelezésére fordítják, erről pontosan a főpolgármester dönt majd.

Az első helyen végzett szavazatoknak el kell érniük egy bizonyos számot, akkor számít érvényesnek és megvalósíthatónak, ezt a főváros így pontosította:

„az Esélyteremtő, Nyitott és Zöld Budapest ötleteknél 1000, a Helyi kis és Helyi nagy ötleteknél 500 szavazat”

Rengeteg hasznos és hiánypótló ötletet olvashatunk a fenti oldalon, ahol regisztráció után azonnal kiválaszthatjuk mi is, hogy mi az amit a legjobban hiányolunk szeretett Budapestünkről.

Karácsony Gergely a Facebook oldalán buzdít minden polgárt a szavazásra, azonban más közösségi oldalon is aktívkodott Budapest főpolgármestere. Tiktok oldalán üzent a főváros lakóinak és megmutatta azt is, hogy ő minek örülne nagyon:

@karacsonygergely_ Levelet írtam Taylor Swiftnek! Bár az Eras Tour állomásai között jelenleg nem szerepel Budapest, tudom, hogy sokan szeretitek, ezért mindent megteszek, hogy hozzánk is ellátogasson. Reméljük a legjobbakat! #taylorswift #taylornation #taylorswifthungary #swiftie #taylorswiftbudapest #karacsonygergely #karácsonygergely Bejeweled - Taylor Swift
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás