promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felháborodott anyuka számolt be róla, milyen furcsa kérdőívet kapott a gyereke az iskolában
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az iskola egészségügyi megbízottja letagadta a kérdőívet.

A modern világban az emberek napról napra egyre inkább aggódnak a magánélet védelme miatt. Ez a magánélet iránti aggodalom akkor kerül előtérbe, amikor olyan intézményekkel kell megosztaniuk, mint például az iskolák. Mivel az érzékeny adatokkal visszaélhetnek vagy megsérthetik azokat, az egyének szigorúbb szabályozást és átláthatóbb politikákat követelnek személyes adataik védelme érdekében. Lauren - aki a @lauren1xoxo nevet használja a TikTok-on - megosztott egy videót, amelyben kiemeli, hogy 13 éves lánya kapott egy egészségügyi kérdőívet, amely invazív kérdéseket tett fel. A videó több mint 6 millió megtekintést és 33,2K kommentet gyűjtött a platformon.

A lány azzal kezdi a videót, hogy a kérdőív furcsának tűnt számára. Az anya bemutatja, hogyan kezdődött a szokásos orvosi kérdésekkel, például azzal, hogy a diáknak van-e valamilyen allergiája, asztmája, cukorbetegsége vagy rohamai. De aztán belekezdett a személyesebb témákba, mint például a szülés jellege és az, hogy normális terhesség volt-e. A kérdőív azt akarta, hogy az anya ossza meg a beavatkozás minden intim részletét.

Sőt, a kérdések egyre tolakodóbbak lettek az iskolában, és valahogyan azt követelték, hogy a lánya tudassa velük, hány éves volt, amikor elkezdett beszélni és összefüggő mondatokat alkotni belőlük. Egy másik kérdés az volt: "Úgy érzi, hogy a többi gyermek fejlődésével egy szinten volt?". Az asszony megkérdezte: "Miért? Miért kérdezi ezt? Az év felénél járunk. Nem iratkozott be semmilyen sportra, klubba, testnevelésre vagy ilyesmire, ami indokolná egy újabb egészségügyi kérdőív kitöltését."

Az anya elárulta, hogy az iskola kiosztott egy szabványos egészségügyi kérdőívet, amelyen a szülők fontos egészségügyi információkat osztottak meg. A nő azt mondja: "Úgy érzem, hogy még soha nem töltöttem ki ilyesmit". Úgy véli, hogy az óvodáskorú gyerekeknek fel lehetne tenni ilyen kérdéseket, amikor elkezdik, de ugyanez nem vonatkozna a tinédzserekre. Az emberek eléggé megdöbbentek a kérdőívben szereplő részletek hallatán, és a kommentszekcióban megosztották gondolataikat. @theblonde_cowgirl azt mondta: "Ez egy piros zászló. Határozottan ne töltsd ki".

Lauren gyanút fogott, és közzétett egy követő videót, amelyben úgy döntött, hogy felhívja az iskolai körzet egészségügyi koordinátorát, hogy némi felvilágosítást kérjen. Felvette a telefont, és kérdezősködni kezdett, a nő válasza pedig igencsak mulatságosnak bizonyult: azt mondta, hogy soha nem látott még ilyen nyomtatványt.

A koordinátor ezután megpróbálta rávenni, hogy hívja fel az igazgatót, hogy rendezze a kérdést, de a nő rámutatott, hogy ők nem lennének felelősek egy ilyen nyomtatvány elküldéséért. A videót azzal zárta, hogy megosztotta, hogyan fog tovább kutakodni, és a végére járni annak, hogy ki döntött úgy, hogy kiküldi ezeket az orvosi kérdőíveket.

forrás: Scoop

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás