promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ebben az iskolában töltik a tanárszakos hallgatók a gyakorlatukat, új fejlesztéseken ment keresztül a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Korszerű átalauláson ment át idén a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, többek között az intézményben egy fizikalabor is kialakításra került. 

Nagy átalakuláson ment át a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, fejlesztésekre volt ugyanis szükség, hogy a tanárszakos egyetemi hallgatók gyakorlati képzése megfelelő színvonalon tudjon működni. 

A projekt a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében valósul meg, a „Gyakorló iskolák infrastrukturális fejlesztése” című EFOP-4.2.3-22-2022-00011 azonosítószámú „Együtt a jövő pedagógusaiért” – gyakorló iskoláink infrastrukturális megújítása projekt idén augusztusban zárult le. A projektidőszak pontosan 2022.09.04-2023.08.31 között húzódott, a projekt költségvetés 500 000 000 forint volt, mely 100% mértékű, vissza nem térítendő támogatást tartalmazott. A projekt kedvezményezettje a Belső-Pesti Tankerületi Központ volt. 

Ezáltal az intézmény hatékony pedagógiai eszközrendszereket kapott, korszerű nevelési-oktatási környezetté válhatott. Pontosabban a fejlesztés eredményeként az intézmény 30 db tanterme és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek, folyosók, tanári szobák felújítása valósult meg. A tantermek új digitális eszközökkel, korszerű tanulói és tanári asztalokkal, székekkel, a taneszközök tárolására alkalmas szekrényekkel bővültek. Infrastrukturális fejlesztés is megvalósult az intézményben, erről az iskola igazgatója számolt be a lapunknak.

A pályázat keretében infrastrukturális fejlesztésekre és eszközbeszerzésekre került sor. Az előbbinek iskolánk életében meghatározó elemei a tető szigetelése, beázás elleni védelme, valamint az épület közösségi tereire és számos szaktantermünkre kiterjedő tisztasági festés. Nagyobb fejlesztési elemet egy fizikalabor kialakítása, valamint az egyik tornatermünk felújítása jelentett még

- árulta el dr. Erős-Honti Zsolt intézményvezető, biológiatanár. Hozzátette, hogy a tornateremben többrétegű sportpadlót helyeztek el, amely akár versenysportra is alkalmassá tette a termet.

Az iskolai sporthoz kapcsolódó tanárképzés lehetőségeit számos sporteszköz beszerzésével segítettük: fitness kerékpárok, elliptikus trénerek, kondigépek kerültek iskolánkba. Fontos ugyanis, hogy a leendő testnevelők megtanulják ezen sporteszközök iskolai képzésben történő alkalmazását, az ahhoz kapcsolódó pedagógiai módszerek elsajátítását

- fejtette ki az intézményvezető.

 A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium az intézmény megalakítása óta részt vesz a pedagógus hallgatók gyakorlati oktatásában. A fejlesztésekkel nem titkolt cél volt az is, hogy vonzóbbá tegyék a fiatalok számára a pedagógusi pályát, mely közvetlenül hozzájárul a pedagógus utánpótlás biztosításához, csökkentve ezzel a pedagógushiányt. Az a terv pedig teljesült, hogy helyi igényekre és hiányokra alapozott infrastrukturális fejlesztések menjenek végbe. Valamint az is, hogy az intézmény hatékony pedagógiai eszközrendszerének, módszertani megújulását támogató, a minőségi neveléshez-oktatáshoz és a pedagógusképzéshez illeszkedő funkcionális egységek feladatellátási helyek modernizálják és kialakítsák. 

Borítókép:  Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás