promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az MNB hatalmas bejelentése, két fontos határidőt is közöltek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Magyar Nemzeti Bank komoly bejelentést tett a 2024-es évre vonatkozóan.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a három éve zavartalan és biztonságos működést felmutató Azonnali Fizetési Rendszer (AFR) kibővítésére vonatkozóan új határidőket határozott meg.

Az MNB csütörtökön kiadott közleménye szerint, tekintettel a központi rendszer és a pénzforgalmi szolgáltatók készültségére, arra a döntésre jutott, hogy a fizetési kérelem kötelező elfogadásának új határideje 2024. április 1., míg az egységes adatbeviteli megoldások, mint például a QR kódos, NFC-s, deeplinkes fizetés kötelező beolvasásának határideje 2024. szeptember 1.

A Magyar Nemzeti Bank célja, hogy elegendő időt biztosítson a szektor számára a szükséges fejlesztések magas minőségű végrehajtására, valamint a hibamentes indulás érdekében a teljes körű tesztelésre is. Az új határidők lehetőséget kínálnak arra, hogy a bankszektor teljes mértékben megfeleljen a biztonsággal kapcsolatos MNB elvárásoknak, mielőtt az új szolgáltatásokat bevezetnék, amelyek az Azonnali Fizetési Rendszer alapján működnek.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a magyar Azonnali Fizetési Rendszer bevezetése nemzetközi viszonylatban is sikeresnek bizonyult. A rendszer 2020 márciusa óta több mint 640 millió átutalást hajtott végre kevesebb mint 5 másodperc alatt, és az ügyfelek 43 százaléka már a normál banki munkaidőn kívül, este vagy hétvégén indítja tranzakcióit, kihasználva az új technológia előnyeit. Az MNB az AFR három évnyi hibamentes működése alapján úgy döntött, hogy érdemes továbbfejleszteni a rendszert.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás