promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vége az olcsó üzemanyagnak, bosszantó változás lesz a hazai benzinkutakon
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig tartott az olcsó üzemanyagok korszaka.

Mind ez idáig örülhettek a hazai autósok, hiszen amíg lejjebb mentek az üzemanyagárak, addig nemcsak mindig egy kicsivel olcsóbb volt a tankolás, de arra gondolhattunk, hogy ha jövő év elején megemelik a jövedéki adót, akkor azzal a kicsivel is kevesebbe fog majd kerülni egy liter benzin vagy gázolaj. Az 51. hétre azonban megtorpantak az üzemanyagárak, nem csökkentek tovább, december 20-a, szerdán ugyanannyiba került, mint előző nap.

Az esetek többségében ilyenkor az volt a forgatókönyv, hogy ha egyszer megáll a pozitív irányú árváltozás, onnan csak ellentétes irányba fog legközelebb elmozdulni. Sokan abban bíztak, hogy legalább az ünnepek idejére tartani tudja magát az árfolyam, és karácsonykor még úgymond ezeken az olcsóbb árakon alakul a tankolás, de sajnos bosszantó hír érkezett.

Ez legalább olyan szomorú hír, mint a legutóbbi bejelentés, amit a SZÉP-kártyákkal kapcsolatban tettek a napokban.

Ugyebár az előző héten úgy alakult a Brent típusú olaj, valamint a forint árfolyama a dollárhoz képest, hogy a hazai elemzők azt jósolták, ha továbbra is csökkenni fognak az üzemanyagárak, akkor is csak minimálisan. Sajnos most nem jött be a számításuk, ugyanis sok idő után ismét drágulásnak indul az üzemanyag; ráadásul nem csak az egyik típus, hanem a benzin és a gázolaj is egyaránt.

Ha mindez nem lenne elég, ugyanolyan mértékben várható drágulás mindkét fajtánál, tehát a benzines és a dízeles autótulajdonosok is bosszankodhatnak.

A hivatalos adatok szerint az október közepe óta tartozó csökkenő tendencia az üzemanyagárakban most megfordul. A benzin és gázolaj ára is bruttó 4-4 forinttal emelkedik péntektől. Így az átlagárakat ugyan nehéz megjósolni karácsony előtt, de várhatóan az alábbiakra számíthatunk:

95-ös benzin: 562 Ft/liter

Gázolaj: 587 Ft/liter.

Hozzá kell tenni, hogy az érkező jövedéki adóemelés miatt nagyon eltérő árazás tapasztalható jelenleg a piacon, szóval valahol több, valahol kevesebb lehet a literár.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás