promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos csapás a magyar munkavállalóknak, ez nem hiányzott karácsony előtt
Borítókép:  kormany.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Január 1-jén végleg megszűnik, és ez nagyon sok munkavállónak szomorú hír.

Az ember azt gondolná, hogy így néhány nappal karácsony előtt már nem lesznek olyan bejelentések, amik különösebben érintenék a magyarokat, aztán most az év végén mégis sikerült egy olyan hírrel sokkolni a hazai munkavállalókat, amire egyáltalán nem számítottak, és nem is örülnek neki.

A SZÉP-kártya egy igen jó dolog, hiszen nemcsak utazni tudunk belőle, de az éttermekben, múzeumokban, és akár a moziban is fizethetünk vele, ráadásul idén augusztus óta hideg élelmiszer vásárlására is felhasználhattuk a boltokban. Ennek azonban napokon belül véget ér, ugyanis a Gazdaságfejlesztési Minisztérium azt közölte az RTL Híradóval, hogy a kormány megszünteti a lehetőségét annak, hogy a munkavállalók, akiknek SZÉP-kártyájuk van, 2024-ben hideg élelmiszerre költsék a cafeteriájukat.

Az RTL kérdésére a Minisztérium azt közölte, hogy

„2023 az inflációcsökkentés éve, 2024 pedig a gazdasági növekedésé lesz”.

Természetesen azzal, hogy néhány hónapig hideg élelmiszer vásárlására is fel lehetett használni a SZÉP-kártyás keretet, nem fordítottak kevesebb összeget a magyarok a szállásra, a szabadidőre, és a meleg ételre sem; az OTP Bank kimutatása szerint 2023 augusztusa és novembere között 26 milliárd forinttal költöttek többet az emberek a cafeteriás juttatásukból - az összes SZÉP-kártyás forgalomnak pedig csupán a 17,4 százalékát tették ki az élelmiszerboltokban elköltött pénzek.

Bár a hideg élelmiszer-vásárlásos lehetőség januárban megszűnik, fontos kiemelni, hogy a SZÉP-kártya továbbra is lehetőséget kínál más szolgáltatások, például szálláshelyek, szabadidős tevékenységek és kulturális rendezvények finanszírozására.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás