promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha ezt látod a testeden, súlyon probléma lehet a szervezetedben, ezek a jelek cukorbetegségre utalnak
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha ezt a tünetet tapasztalod magadon, lehetséges, hogy cukorbeteg vagy. 

Bizony, lehetnek olyan árulkodó jelek, amelyek láttán könnyen rájöhetsz, hogy valami nincs rendben a szervezetedben. A cukorbetegségnek is lehet egy olyan jele a testen, amelynek lehet nem tulajdonítunk nagy dolgot, de mégis árulkodó lehet. Bőrgyógyász szerint a megemelkedett vércukorszintet a kezeket és a lábakon is észre lehet venni.

De hogyan?

Az ember bőrének szerkezete, a jó vagy a rossz minőségű és tapintású bőr sok mindent elárul az illető egészségéről, és van egy tünet, ami tipikusan a kezek vagy a lábak bőrfelületén üti fel a fejét, és ami arra enged következtetni, hogy az érintettnek problémája van a vércukorszintjével. Jeremy Brauer, New York-i bőrgyógyász azt mondta, hogy a  megvastagodott vagy duzzadt bőr a cukorbetegség jele lehet. A szakértők szerint a duzzanat  általában az ujjakon, a kezeken és a lábakon jelenik meg, gyakori, hogy ezeken a területeken csökken a fájdalom és az érzékelés is.

Mindeközben a 2-es típusú cukorbetegség egy másik tünete összetéveszthető egy szexuális úton terjedő betegséggel, az egyik legszokatlanabb tünet, amellyel az emberek szembesülhetnek, a "viszkető nemi szervek", amely férfiak és nők esetében egyaránt hatással lehet a cukorbetegségre. A magas vércukorszint ideális feltételeket teremt az élesztőgombák szaporodásához, növelve annak esélyét, hogy gombás fertőzést kapjon valaki. 

Továbbá, ha ezeket a tüneteket észleli, mindenképp forduljon szakemberhez: 

  • a szokásosnál többet pisil
  • állandóan szomjasnak érzi magát
  • fáradtságérzet 
  • fogyás 
  • a vágások vagy sebek gyógyulása hosszabb ideig tart
  • homályos látás

Ha a 2-es típusú cukorbetegség bármilyen tünetét észeleli, vagy attól tart, hogy nagyobb a kockázata a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának, keresse fel háziorvosát. Minél korábban diagnosztizálják a cukorbetegséget és elkezdik a kezelést, annál jobb, mivel a korai kezelés csökkenti az egyéb egészségügyi problémák kockázatát is. 

Forrás: Mirror

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás