promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy sokk érhet mindenkit a februári gázszámla láttán: most sokan bajba kerülhetnek?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meglepetésszerű összeg lehet a februárban megkapott gázszámlán. 

Meglepetést okozhat a februári gázszámla, elképesztő összeg szerepelhet ugyanis a számlán. Az elmúlt évek telek egyre inkább enyhébbnek bizonyulnak, de idén azért volt jó pár olyan időszak, amikor igencsak hideg volt. Sokszor volt úgy, hogy mínuszokra ébredhettünk, gyakran fordult elő az is, hogy az éj leple alatt minden behavazódott. Ezt az alábbi videó is jól alátámasztja: 

A Portfolio közlése szerint januárban több hideghullám érte el az országot. Ilyenkor a földgáz- és a villamosenergia-felhasználás is megemelkedik, így számos háztartás magasabb rezsiszámlákat kaphat. A lap továbbá azt is megállapította a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH) alapján, hogy január második felétől kezdődött meg a gázfelhasználás emelkedése. Előtte, az enyhe, már-már tavaszias idő miatt lecsökkent a felhasználás. Egészen pontosan a karácsonytól szilveszterig tartó időszakban használtak rekordnak számítóan alacsony gázt a magyarok.

Az idei tél leghidegebb napján, január 10-én volt a legnagyobb gázfelhasználás, az érték meghaladta az 50 millió köbmétert. Az is meghatározható, hogy január 6-tól jelentősen nagyobb volt a felhasználás, mint a tavalyi évben. 

A számokból pedig az következik, hogy a magyar háztartások most februárban magasabb összegű gáz-és villanyszámlára számíthatnak. 

A december-februári időszakok az elmúlt években országos átlag középhőmérsékeleti értékeit mutatják. Szinte mindig megfigyelhető, hogy január közepe az, amikor didergünk és fagyoskodunk, majd februárban mintha már megérkezne a tavasz. Most is ezt tapasztaljuk, annyira jó időnk van napok óta, hogy az már egy márciusi, áprilisi napnak is elmenne. Persze, azt nem szabad elkönyvelnünk, hogy már nem lesznek mínuszok. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás