promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Monumentális elhagyatott épületre talált egy magyar erdő közepén, az űrből érkezhetett a furcsa szerkezet?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felvételt is készített a titokzatos helyszínen, a fák fölé magasodik a hatalmas épület.

Világszerte, és itthon is nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett urbex-videók. A nem túl magyaros kifejezés azt takarja, amikor civilek felkeresnek különböző elhagyatott helyeket: amikor a természet elkezdni visszavenni a civilizáció nyomait, egyfajta poszt-apokaliptikus hangulatot árasztanak magukból ezek a helyszínek, és ez sok kalandvágyó ember fantáziáját megmozgatja.

Itthon az egyik legnépszerűbb videós a beszélő felhasználónevű @urbexgyula, aki leginkább TikTok-on teszi közé az általa felfedezett érdekes helyszíneket. Az igazán elhivatott urbexesek között még az is előfordul, hogy inkognitóban dolgoznak, ugyanis sokszor közelítenek meg olyan helyszíneket, amiket hivatalos keretek között már nem igazán lenne szabad. 

Főhősünk nem ilyen, viszont nem árulja el nekünk, merre találta az alábbi épületet, ami brutalista vasbeton szovjet-romantikájával valóban eléggé lenyűgöző látványt nyújt a magyar erdőben.

Eszünkbe juthat róla egy igazi retro-hangulatú scifi - ha kicsit csípősebben akarunk foglalkozni, akár egy sosem megvalósult magyar űrprogram maradványának is tekinthetjük a minden bizonnyal egykor valamilyen kémény-funkciót ellátó, minden esztétikumtól mentes vasbeton-monstrumot.

Lássuk be, a beton nem éppen a legideálisabb anyag a rakéták készítéséhez, ám a minden bizonnyal a szovjet űrmánia korában emelt épület így is magán viseli a klasszikusnak mondható űr-esztétikát - Elon Musk azért gyanús, hogy dobna egy hátast a látványtól.

A csatornán egyébként több lenyűgöző videó is található, mindenképpen komoly fokú elhivatottságról tanúskodik ennyi elhagyatott hely felkeresése - bevalljuk őszintén, nem is igazán értjük, hogy vajon hogy találnak ezekre a helyekre az urbexes arcok, mindenesetre a munkásságukat roppant módon élvezzük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás