promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató, elhagyatott vadászpanzióba lépett be a férfi, felment az emeletre és ekkor megmutatta a kamera amire nem számítottunk
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar erdőben rejtőző titokzatos vadászpanzió pincéje is furcsa, de az igazi meglepetés az emeleten bújt meg.

Néhány évvel ezelőtt egy egész világot megőrjítő hobbi kezdett elterjedni a világon, amelyet összefoglaló névvel csak urbexnek nevezünk. A szó pontos meghatározását így definiálják:

Az angol urban exploration vagy urban exploring, rövidítve urbex avagy városfelfedezés ember által létesített, jellemzően elhagyatott városi építmények magánszemélyek általi felkereséséből és felfedezéséből áll.

Persze mint minden hobbinak, ennek is különböző szintjei vannak. Míg egyesek csak a könnyen megközelíthető helyeket keresnek fel, addig van aki akár még a törvénysértést és az ezzel járó büntetést is megkockáztatja és olyan lezárt épületekbe is bejut, ahová valóban senkinek nem szabadna bemennie. És vannak az igazi fanatikusok, akik olyan baljós helyekre is elmennek, aminek rémesen rossz híre van és az ott barangolás valós veszélyeket is rejt magában. A legtöbbször magányos tevékenység ez, de vannak akik csapatba szerveződnek, jellemzően pont az ilyen rosszabb hírű úti célok esetén, mert a Párizs alatti katakombarendszerben például nagyon egyszerű úgy eltévedni, hogy aztán többé ne lásson az ember napfényt.

Magyarországon is szép szerével vannak olyan helyszínek, amik csábítják az elhagyatott épületek szerelmeseit, most éppen egy elhagyatott vadászpanzióról hoztunk nektek egy nagyon érdekes felvételt.

Különösen furcsává teszi ezeket a helyszíneket, hogy a legtöbb esetben olyan, mintha az ottlakókat a föld nyelte volna el, az idő pedig mintha megállt volna egy adott pillanatban. A használati tárgyak elöl hagyva, a berendezés érintetlen, a személyes tárgyakat sem vitték el. De akkor mi történhetett? Miért döntöttek a távozás mellett az ott lakók? A magyarázat vélhetően az, hogy a ház tulajdonosa meghalt és az esetleges örökös nem foglalkozott azzal, hogy bármit csináljon vele, így az egykor impozáns és élettel teli épületek az enyészeté lettek.

A pontos cím, mint minden urbex videó esetén itt is ismeretlen, így a maximum amit tehetünk, hogy megcsodáljuk a titokzatos, lakatlan, egykor jobb fényben is ragyogó épületet, amely egy erdő közepén, magányosan, jobb sorsra érdemesen várja, hogy valamit kezdjenek vele. De addig is csak a kalandorok merészkednek be a vadászpanzió ódon falai közé. Az épület óriási, pincétől az emeletig minden van benne:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás