promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Károly király papot hívatott magához: a szerzetes már Diana hercegnét is meglátogatta
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elkerülhetetlenül közeleg a vég, különleges vendéget fogadott Károly.

Az egész világ lélegzetvisszafojtva várja, hogy bármilyen apró hírmorzsa is napvilágra kerüljön azzal kapcsolatban, hogy mi is történik a királyi családban. Katalin hercegné titokzatos betegsége hihetetlen terhet ró a palotára, hiszen mindenki arra kíváncsi, pontosan mi is történik a leendő királynéval, hogy érzi magát. A híréhség azonban egyelőre kielégítetlen maradt, ugyanis még azt sem volt hajlandó közölni a palota, hogy pontosan mi Katalin baja, mivel műtötték, arról pedig csak álmodhat a köznép, hogy pontos és naprakész felvilágosítást kapjon arról, hogy éppen milyen állapotban van a hercegné.

Aztán ott van az uralkodó helyzete, aki miatt szintén nemzetek sokasága aggódik. Alig volt ideje a világnak kiheverni II. Erzsébet királynő halálát, most ismét aggodalomra ad okot a királyi család. Mindenki megrettent a hírtől, amikor kiszivárgott, hogy Károly király már papot is hívatott magához, mind tudjuk, hogy ez minek az előszele szokott lenni. A találgatások természetesen rögtön beindultak, így szükség volt arra, hogy a palota tisztázza a történteket.

Károly nagyon spirituális beállítottságú, így a modern orvostudomány mellett egy másik fronton is fel akarta venni a harcot a rákkal szemben. Iránymutatásért fordult egy korábbi ismerőséhez, Efraim atyához, akivel volt felesége által került közeli kapcsolatba.

Az atya egy igen jó hírű kolostorban él, mely az Athos-hegyen magasodik és a Vatopedi Nagy Szent Kolostor elnevezést viseli. Volt, hogy Károly saját maga látogatta meg a Görögországban található kolostort, amelynek jellegzetessége, hogy csak férfiak léphetnek be a falai közé.

Megismerkedése az atyával igen szomorú volt: Diana temetése óta ápolják a barátságot, de a király volt feleségével már korábban is szívélyes viszonyban volt a férfi. Természetesen a szent ember azonnal boldogan mondott igent Károly meghívására és régi ismerősét igyekszik a legnehezebb időkben is támogatni és megfelelő iránymutatással ellátni, hogy győzedelmeskedjen a halálos kór fölött. Remélhetőleg Károlynak jót tett a spirituális iránymutatás és ez segíthet neki abban, hogy sokáig ülhessen a jól megérdemelt trónon, amit édesanyja után foglalt el.

A kolostor egyébként nagyon különleges, naponta megszólaltatják a benne található harangokat, amik semmihez sem fogható hangot adnak ki:

Maga a kolostor pedig ilyen csodálatos külsejű, nagyon megnyugtató az egész hely kisugárzása:

A kolostorban nagyon szigorú szabály szerint élnek a szerzetesek: csak kenyeret és olajbogyót esznek, a külvilágtól elzárva élnek, imádhoznak és földműveléssel foglalkoznak.

Forrás: kiskegyed.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás