promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így kezdj új életet Amerikában: minden amit a vízumlottóról tudni kell
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Neked is sikerülhet, csak a szerencsén múlik semmi máson.

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy egyik nap felkel és csapot-papot itt hagyva új életet kezd egy másik városban, országban, vagy akár kontinensen? Arról viszont már sokan gondolni sem mernek, hogy ez esetleg Amerikában sikerülhet. Pedig van esély az álom megvalósítására, méghozzá igen egyszerűen.

Az Amerikai Vízumlottó, hivatalos nevén a Diversity Visa (DV) Program, egy különleges lehetőség azoknak, akik szeretnének az Egyesült Államokba költözni és ott tartósan letelepedni. Ez az egyedi rendszer évente több tízezer embernek ad lehetőséget az amerikai álom megvalósítására.

1. Hogyan működik a Vízumlottó?
Az Amerikai Vízumlottó minden évben körülbelül 50 000 embernek biztosít esélyt az Egyesült Államokba történő bevándorlásra. Az amerikai kormány elkülönít egy számottevő mennyiségű vízumot olyan országok állampolgárai számára, amelyekből a legkevesebb bevándorló érkezik az Egyesült Államokba az elmúlt öt évben. A cél az, hogy sokszínűséget hozzanak létre az így pezsgő, élénk kultúrájukban.

2. Kik jelentkezhetnek?
A jelentkezési lehetőség minden év októberében nyílik meg egy meghatározott időszakban, ami általában kicsivel több mint egy hónap. A jelentkezőknek legalább középfokú végzettséggel kell rendelkezniük, és bizonyítaniuk kell, hogy az Egyesült Államokban való tartózkodásuk során önellátóak tudnak lenni (ergó keresőképesek). Emellett fontos, hogy a jelentkezőknek olyan országokból kell származniuk, amelyekből viszonylag kevés bevándorló érkezik az Egyesült Államokba.

3. Hogyan jelentkezhetek?
A jelentkezéshez online űrlapot kell kitölteni a hivatalos amerikai Külügyminisztérium weboldalán. A jelentkezés ingyenes, de csak egyetlen jelentkezést engedélyeznek egy adott személynek az adott évben, aki több jelentkezést ad le, azt automatikusan kizárják a sorsolásból. A jelentkezés során a jelentkezőnek meg kell adnia a személyes adatait, valamint egy fényképet is fel kell töltenie.

4. Mit tartalmaz a jelentkezési folyamat?
A jelentkezési időszak lezárása után véletlenszerűen kiválasztják a jelentkezők közül a szerencséseket. Ezek a kiválasztott jelentkezők további dokumentumokat kell, hogy benyújtsanak, majd részt kell venniük egy személyes interjún az amerikai nagykövetségen vagy konzulátuson. Ha minden dokumentumot elfogadnak és a vizsgálatok pozitívan alakulnak, a jelentkezők megkapják az amerikai bevándorlási vízumot.

5. Mit kell továbbiakban tennie a kiválasztottaknak?
Azoknak, akiket kiválasztottak, egy bizonyos időn belül el kell indulniuk az Egyesült Államokba. Amint megérkeznek, meg kell tartaniuk az első belépésüket az országban, és ezután megkapják a tartózkodási engedélyüket (zöld kártya).

Fontos hogy a jelentkezés nem garantálja, hogy a Vízumlottón minket választanak, tehát nem garantálja a vízum kiadását, vagy az Egyesült Államokba való belépést. Emellett fontos megjegyezni, hogy az Amerikai Vízumlottó egyedülálló lehetőség, és az embereknek alaposan át kell gondolniuk, hogy ez a legmegfelelőbb út-e számukra az Egyesült Államokba történő bevándorlásra. Mielőtt ilyen nagy döntésre szánnánk el magunkat, mindenképpen ajánlott turistaként meglátogatni azt a helyet, ahol az új életünket képzeljük el.

Az Amerikai Vízumlottó egy reményt ad azoknak, akik az Egyesült Államokban szeretnének új életet kezdeni. Ám ahhoz, hogy a sikeres jelentkezők valóra válthassák az amerikai álmot, elengedhetetlen, hogy gondosan és alaposan készüljenek fel a jelentkezési folyamatra, és számoljanak minden követelménnyel és lehetőséggel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás