promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A gyanútlan nagymamára kommandósok törték rá az ajtót, most több 100 millió forinttal lett gazdagabb az idős hölgy
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tévedni emberi dolog, de ennek a kínos bakinak súlyos ára volt. Mint kiderült, egy telefon volt a ludas.

Képzeljük csak el azt a napsütéses, csendes délutánt, amikor Ruby Johnson, egy 78 éves nagymama éppen a jól megérdemelt nyugdíjas éveit élvezi denveri otthonában. Ám váratlanul, mint valami rémálomban, egy fegyveres kommandó egység töri rá az ajtót, és az idős hölgy hirtelen fürdőköntösben és megrémülve azon találja magát, ahogy épp kikényszerítik az otthonából, hogy a rendőrautóban várakozzon, miközben háza átkutatásra kerül.

Mi vezetett ehhez az elképesztő helyzethez? A tavalyi év folyamán egy szálloda parkolójából elloptak egy teherautót, amelyben hat lőfegyver, két drón, 4000 dollár készpénz és egy iPhone 11 volt, a kommandósok ezeket keresték az idős fekete asszonynál. Akkor még nem is gondolták, hogy milyen rossz róla tesznek azzal a nevetséges bakival, amit elkövettek.

A rendőrök ugyanis nyomozás közben az ellopott telefon jeladását Johnson otthonában észlelték.

A házkutatási parancsot a kerületi ügyészség is jóvá hagyta, mit sem sejtve arról, hogy kicsoda is valójában Ruby Johnson. Ez indította el az eseménysort, ami a nénit megrázó házkutatáshoz vezetett. Az nem mindennapi művelet során Johnson háza teljesen felforgatásra került, ám semmilyen lopott tárgyat nem találtak ott. Se, fegyvert, sem drónt, sem pénzt, de leginkább semmilyen telefont, ami igazán különössé teszi a történetet.

Mint kiderült ugyanis, a rendőrség az iPhone Find my phone funkciója miatt küldte ki a kommandósokat, az alkalmazás a nagymama házát mérte be a telefon helyzeteként. Ruby Johnson azóta a traumától megrendülve elhagyta otthonát, és még mindig nemtudta kiheverni a kellemetlen incidenst, ugyanakkor most van oka némi örömre is. Az idős hölgy ugyanis egy coloradói jogvédő szervezet, az ACLU segítségével kártérítési pert indított az igazságtalanság ellen.

ÉS nyert!

Hogy hol van a lopott teherautó? Hogyan téveszthette meg a Find My Phone alkalmazás a rend éber őreit? Ezek a kérdések még válaszra várnak, az azonban biztos, hogy Ruby a lelki megrázkódtatás mellett 1300 millió forintot (3,76 millió dollárt) nyert az ügyön - ennyiért Magyarországon is sokan vállalnák, hogy kommandósok rúgják rájuk az ajtót. Korábban megtörtént egyébként, Kazincbarcikán tíz évvel ezelőtt szintén kommandósok törtek rá egy nagymamára

Forrás: BBC

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás