promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átmentem a legjobb barátnőmhöz és az apám félpucéran nyitott ajtót: az egész gyermekkorom tönkrement mikor elmesélte mit kereset ott
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azonnal az anyámhoz rohantam, de a helyzet csak borzasztóbb lett.

Kamilla egyik nap megbeszélés nélkül állított be a barátnőjéhez és bár csak egy kávét akart meginni, végül az egész élete megváltozott. Most az ő történetét olvashatjátok:

Kedves Promotions, kedves olvasók és (esetleg) kedves sorstársak! El kellene pár bátorító szó, mert az egész gyerekkorom hazugsággal telt és olyan mérges vagyok a szüleimre, hogy nem tudom valaha túllépek-e ezen. És a legjobb barátnőmhöz sem mehetek, de erről lentebb. Nagyjából három hónapja randizgattam egy sráccal, amikor váratlanul egyik napról a másikra szakított velem, azt mondta megismert valaki mást. Úgy volt, hogy egy egész hétvégét együtt töltünk, ez lett volna az első közös nyaralásunk, de végül ez meghiúsult a srác dobbantása miatt. Nagyon rosszul érintett a dolog, mert úgy gondoltam, hogy ebből lehet valami komolyan. Hívtam a legjobb barátnőmet, de nem vette fel, viszont olyan viszonyban vagyunk, hogy bármikor beállíthatok hozzá, így el is indultam.

Odaértem és kopogtam, csengettem, míg végre kinyílt az ajtó. Volt nálam egy üveg bor, ami kiesett a kezemből és hangos csattanással tört össze. Az apám állt az ajtóban egy szál alsónadrágban. Döbbenten néztünk egymásra, majd meghallottam a barátnőm hangját a háttérből: a pizza az muci?

Apám nem szólalt meg, így hamarosan a barátnőmet is megláthattam, szintén fehérneműben. Ott álltunk hárman, egyértelmű volt a szituáció. Elrohantam és egy percig sem volt kétségem afelől, hogy szólnom kell az anyámnak. Hazarohantam és lélekszakadva mondtam el anyámnak, hogy mit láttam. Türelmesen végighallgatott, de nem értettem miért nem látok semmi érzést az arcán. Mikor a végére értem a beszámolónak, megölelt és azt mondta:

Ülj le kislányom. Beszélgessünk.

Gyomorszorító érzés kerített hatalmába és emelt hangon kérdeztem anyámat, hogy mégis miért nem tombol, miért nem rohan oda és rendez jelenetet, de szelíden csitított. Mesélni kezdett:

Kislányom, édesapáddal nyitott házasságban élünk. Nem sokkal a születésed után beszéltük meg, hogy nem vagyunk egymásba szerelmesek, de minden másban tökéletesen kielégítjük egymást. Egyetértettünk. Sokat dolgoztunk rajta, hogy a közös élet és a gyereknevelés ne sérüljön, de egyikünk sem tagadja meg magától az élvezeteket. Nekem eddig két komoly kapcsolatom volt, édesapád inkább az alkalmi örömöket részesíti előnyben. Nagyon sajnálom, hogy így kellett megtudnod, de ez a mi életünk, neked pedig mindent megadtunk.

Megsemmisülten ültem a kanapén: az egész gyerekkorom megsemmisült, a szüleim másokkal is együtt voltak és nem szerelmesek egymásba. Lehet ezért nem sikerültek a kapcsolataim? Tudat alatt láttam a mintájukat és én is képtelen vagyok kapcsolódni? Millió kérdés száguldott végig a fejemen. De ismét édesanyám hangja törte meg a gondolatspirálomat:

Azzal nem értek egyet, hogy édesapád pont a legjobb barátnőddel kezdett, de elmondása szerint szerelmes és boldog vele. Két éve tart közöttük a viszony és megmondom őszintén, nagyon megkönnyebbültem, hogy kiderült. Már elég nagy vagy és így talán eljött az ideje annak, hogy apáddal hivatalosan is különváljunk. És ha készen állsz rá, én is bemutatnám neked a páromat.

Undorodva néztem anyámra és üvölteni kezdtem. Válogatott sértéseket vágtam a fejéhez, cafkának hívtam, mondta, hogy gyűlölöm és megvetem, elítélem és hogy nem az anyám többé. Kirohantam.

Azóta mind a hárman hívogatnak, de nem vettem fel a telefont. 30 év hazugságát nem lehet megbocsátani. Lehetetlen. Elvállaltam egy külföldi munkát, ahová jövő héten indulok,  a számomat pedig lecseréltem. Nincs családom, nincs legjobb barátnőm és teljesen új életet kezdek. Ha pedig egyszer megismerem azt a férfit, akivel családot alapítok, a végsőkig harcolni fogok azért, hogy a szerelem és a szenvedély soha ne múljon el közöttünk.

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás