promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbetenesen szexi fotó került elő Ádámról és Éváról, az Édenkert lakóit sosem ábrázolták még ennyire kendőzetlenül
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ádám oldalbordája gyönyörű nő, a Biblia nem egészen ilyennek mutatta a párt, különös a fénykép.

Aligha van ismertebb történet a Bibliában mint Ádám és Éva kálváriája, akik miatt Isten kiűzte az emberiséget a Paradicsomból. Ádám volt az első ember a földön, akinek a képére megteremtették annak oldalbordájából a nőt, Évát. Tökéletes boldogságban éltek a Földön, az Édenkertben, egészen addig, míg meg nem szegték az egyetlen szabályt. Évát elkezdte kerülgetni a gonoszt jelképező kígyó (mely motívum a mai napig is rengeteg alkotásban visszatérő elem) és rábeszélte, hogy hányjon fittyet Isten egyetlen kérésére: egyen a tudás fájából. Ezt végül megtette és rábeszélte férjét, Ádámot is. A következményeket pedig már ismerjük.

A Biblia nem fektet nagy hangsúlyt kettőjük kinézetére, hiszen a mögöttes mondanivaló, a tanulság és az Isten szavának való engedelmesség a történet fő mozgatórugója. Azonban elkerülhetetlenül megihletett művészeket is kettejük bukása és rengeteg helyen ábrázolják őket. Ahány művészeti ág és ahány stílus, annyiféleképpen láthattuk már Ádámot és Évát. Most egy egészen érdekes megközelítést mutatunk.

A japánok által elterjesztett animációs stílus, a manga, már régen elhagyta az országhatárt és az egész világon hódító útjára indult. Rengeteg alkotó hódol az irányzat előtt, a legkülönfélébb karaktereket alkotják újra ennek a kinézetnek a jegyében.

És ez a bibliai alakokat sem kerüli el. Egészen különös kép került fel az internetre, amely összezavarhatja még a szakavatott szemeket is. Ádámot és Évát két különböző stílusban ábrázolják rajta: Ádám egy igazi, maszkulin, szinte szoborszerű férfi, olyan testalkattal, amelyet csak azok a férfiak érhetnek el, akiknek életük a testépítés, tehát nem igazán jellemző, hogy ilyen alkatú hímegyedek mászkáljanak nagy számmal közöttünk. Ezért is érdekes, hogy az első embert ilyennek képzelték el. Arca idősebbnek tűnik jóval a mellette ülő Évánál, akinél pedig egészen más külsőségbeli jegyeket figyelhetünk meg. Az ő teste arányos, alapvetően egy teljesen átlagos, ám csinos, vonzó, egészséges női alakot látunk, rajzfilm, már-már manga szerű arccal.

Ez a kettős keveredés okozza azt, hogy a kép nagyon kellemes, ám elgondolkodtató hatást kelt, minden részletét ki lehetne elemezni és szívesen elbeszélgetnénk az alkotóval is.

A furcsa képet ide kattintva tudod megtekinteni. Neked mi a véleményed róla? Te hogyan képzeled el az első férfit és az első nőt?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás